Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

"Destruktiva förhållanden har påverkat min syn på män"

Izabella Fröberg är programledare i ''Vakna med The Voice''.
1 av 6

Izabella Fröberg är programledare i ''Vakna med The Voice''.

Izabella går upp vid 03.30 varje morgon och gör sig redo för morgonshowen.
2 av 6

Izabella går upp vid 03.30 varje morgon och gör sig redo för morgonshowen.

Men allt är inte en dans på rosor. Hon berättar exklusivt för Nyheter24 om hennes mörka bakgrund när det kommer till män.
3 av 6

Men allt är inte en dans på rosor. Hon berättar exklusivt för Nyheter24 om hennes mörka bakgrund när det kommer till män.

I dag har hon börjat föreläsa om hur man tar sig ur destruktiva förhållanden.
4 av 6

I dag har hon börjat föreläsa om hur man tar sig ur destruktiva förhållanden.

Och framför allt om hur man går vidare.
5 av 6

Och framför allt om hur man går vidare.

Något som kanske inte varit det enklaste, även om det är vad hon utstrålar.
6 av 6

Något som kanske inte varit det enklaste, även om det är vad hon utstrålar.

Nöje | 09/12/2012 08:06

SÖNDAGSINTERVJU. Nyheter24:s nöjesreporter Citty Olsson har träffat "Vakna med The Voice"-profilen Izabella Fröberg och snackat kändisskap, nakenplåtningarna och destruktiva förhållanden.

Jag möter Izabella Fröberg Tures i Sturegallerian över en sen lunch. Jag personligen har känt henne i många år. Hon sprudlar nästan alltid. Hennes blänkade leende talar för att hon aldrig rört en cigarett. Hennes sminkning görs vid 03.30 på morgonen. Hennes outfit väljs ut noggrant. Izabella väljer cheeseburgare från menyn, ett glas Cola-Light och ett glas vatten. Vattnet ur ett vinglas, till sin hund. 

Sedan strör denna till synes glamorösa unga kvinna ut hundmat över hela golvet och säger: "Man är väl kändis", och åsyftar skämtsamt att hon får göra vad hon vill. Men vem är hon egentligen?

–Ja du, vem är jag? skrattar Izabella. Jag är en helt vanlig tjej som har haftväldigt mycket tur i livet. Nu låter jag väl som Miss America men jag skullenog vilja säga att jag är ganska lugn och spontan. Och glad. Jag är en liteflamsig människa men med gömda djup.

Izabella är singel och detta är något som uppmärksammats - inte bara enstakagånger - i morgonshowen där hon agerar programledare. 

– Jag har bara inte hittat rätt person. Jag träffar många superhärliga människor,men jag letar efter den rätta. ”Varför jag är singel” är typ den vanligastefrågan jag får, säger hon. 

– Jag har jättesvårt att lita på nya människor. Jaghar väldigt svårt att låta någon ”duga”. Antingen är de för bra eller så är deför dåliga. Jag känner mig inte värd det. Jag är så otroligt van att blinedtryckt och nu har jag svårt att förstå att någon vill mig väl.

Izabella har varit med om mycket. Både ett förhållande där alkoholen var boveni dramat och ett annat där en kille behandlade henne väldigtilla. En kille var otrogen. 

– Jag tror att mina tidigare destruktiva förhållanden har påverkat min syn påbåde män och förhållanden totalt. Då negativt. Det har satt många ärr. Det ärinte verklighet. Det ska inte vara så där. Men det är så. Och jag tror att jagstraffar nya personer för vad de gamla personerna gjort. Jag jobbar med det,men jag är långt ifrån klar. Jag tror man får jobba med en sådan sak helalivet.

Hur förvaltar du dina erfarenheter?

– Dels har jag börjat föreläsa. Det fungerar både som egen terapi och så kännsdet bra att prata om ett viktigt ämne på en personlig nivå. Det är klart attjag skulle kunna sitta hemma i min offerkofta och bara tycka synd om mig självmen någon måste ta upp ämnet, om hur man tar sig ur destruktiva förhållanden, och då kan det lika gärna vara jag.

Hur hanterade du otroheten från din föredetta pojkväns sida?

– Då var jag helt förkrossad och till en början ifrågasatte jag mig själv. Vadkunde jag gjort annorlunda, vad gjorde jag för fel och så vidare. Till slutfick jag distans och insåg att han var ett asshole. Det var hans händelse, intemin. När jag mår dåligt drar jag mig tillbaka väldigt mycket. Jagtappar matlusten och det syns på vågen om jag är olycklig. När jag vartillsammans med mitt ex som hade alkoholproblem gick jag ner till 48 kilo. Menjag tror att det kan vara svårt att se på mig om jag mår dåligt om man intekänner mig. 

Izabella har ett förflutet som utvikningstjej. Ett ämne som sällan rörs vid.

– Jag har aldrig tyckt att naket är särkskilt tabu. Jag såg det aldrig som enstor grej. Det var fina bilder och sen att jag inte hade några kläder på migsåg jag inte som något allvarligt. Alla höll inte med. Det var jättemånga somsnackade om de framtida konsekvenserna. Jag väntar fortfarande på de därkonsekvenserna om vi säger så. 

Du har en gatuhund från Spanien. Hurkommer det sig? 

– Jag har alltid velat ha hund och så kom jag till en punkt där det var rätt ilivet. Jag fick ett tips om den sajt och så satt han bara där. Robson. Och jagblev kär. Han var min hund. Att jag fått hjälpa honom är så klart ett plus, menjag skaffade hund av helt egoistiska skäl. Han räddade mig, inte tvärtom. Åh.Mitt tragiska singelliv, skrattar hon.

Izabellajobbade tidigare på nöjesportalen Finest.se. En tid som formade henne och var språngbrädan till den karriär hon i dag har. 

– Det var en lärorik upplevelse. Vissa dagar var superkreativa och för detmesta kunde man aldrig förvänta sig vad som kunde hända. Det har varit bralärdom i socialt beteende. Man umgås med otroligt många olika typer människor.Men det är självklart inte så glamouröst som man kanske kan tro. Det ärotroligt lite glamour för otroligt mycket slit. Men det är nästan baraeldsjälar i branschen. Personer som brinner för vad de gör. 

NärIzabella bytte jobb till programledare i ”Vakna med The Voice” förändrades alltöver en natt. 

– Det var verkligen så. Att allt förändrades över en natt. Ena dagen var jaganonym och nästa dag var jag plötsligt kändis. Det konstigaste har varit attlära sig hantera allt. Jag kan stå ensam på tunnelbanan och någon vill ta enbild, och helt plötsligt så har personen gått av och jag står kvar ensam påtunnelbanan. Med tusen blickar mot mig. Och alla undrar vem jag är och varförnågon vill ta en bild med mig. Jag tror det kommer ta lång tid att lära sighantera en sån situation. Det jobbigaste med kändisskapet är att jag aldrig fårvara anonym. Det är inte jättekul att bli igenkänd när man en sunkigsöndagsmorgon går ut med hunden.

Attvara känd är inte alltid positivt.

– Det värsta jag varitmed om var nog när en kille följde efter mig från tåget och krävde att jagskulle lägga till honom på Facebook. Det kändes som ett väldigt stort intrångpå mitt privatliv och var dessutom obehagligt! Ett annat tillfälle var när enman lyckats få tag på mitt nummer och ringde trettio gånger på en dag,sms:ade och mejlade. Jag svarade aldrig så han slutade efter ett tag. Men sådantkan göra en illa till mods, säger Izabella.

Vad är det sjukaste enkändis sagt till dig?

–Schyssta lökar. Nej, jag kan inte säga vem som sagt det. Men det var en ärligkomplimang. 

Är det många kändisar i studion som påefterhand raggat på dig?

– Nej, alldeles för få. Fler borde ragga på mig! Jag önskar det. Förstå hurmånga snygga killar som hälsar på oss.

Hur är det att jobba medMartin och Jakob? Ärligt nu.

–Det är lite som att vara förskolelärare ibland. Vi har möjligheten att flippaur, men det är verklighen som att vara förskolelärare. Speciellt när man ärensam tjej med två killar och killars humor. 

Du har inte tagit studenten. Känner du någonsin att det är orättvist att folk som pluggar arslet av sig fårskitjobb och du sitter på kanske det roligaste någonsin?

– Jag kan ibland få lite dåligt samvete över att jag inte ”slitit”. Jag ramladein i det här jobbet lite som på en räkmacka. Men de flesta som hör min historiahåller med om att jag slitit på ett annat plan. Sen har jag absolut haft lyxenav att  vara rätt person på rätttillfälle.

Tjänar du mycket pengar?

– Jag klarar mig väldigt bra. Med pengarna jag tjänar så sparar jag en hel deloch sen lägger jag en stor del av pengarna på shopping och mat. Och så har jag ettfadderbarn såklart. 

Vad ska du göra efter det här?

– Jag vet faktiskt inte. Jag har haft sån himla tur. Det enda jobbet jag söktvar på McDonalds när jag var 16 år gammal. Jag har fått jobba med så roligasaker så jag tänker mig att allt är möjligt. Jag håller ögonen öppna även iframtiden och kan tänka mig att jobba med allt från att sitta i kassan på Icatill att vara florist. Eller så kanske jag blir prinsessa.