Nyligen släppte även Sofi Fahrman en träningsbok.
Nyligen släppte även Sofi Fahrman en träningsbok. - Foto: Stella Pictures / Gulko-Dessalles

Efter vikthånen - Dennis M släpper träningsbok

Efter flera provocerande inlägg om vikt. Nu satsar Dennis Maglic på en mer hälosam väg. – Vi har bestämt oss för att göra något som kan inspirera och hjälpa andra, skriver Maglic.


"Allt som har ett hål duger för den kåte araben"

Det var för ett år sedan som det började storma kring bloggaren. Det efter att Nalin Pekgul, socialdemokratisk riksdagsledamot, polisanmälde bloggaren efter att han tillskrivit henne djupt islamfientliga åsikter. Bland annat uppgav han att hon skulle ha uttryckt "allt som har ett hål duger för den kåte araben", ett citat som egentligen var hämtat från Flashback.

De senaste årens bloggtrend med att hetsbanta tycks vara över. Nu är det en hälsosam livsstil som många satsar på, med hård träning och medveten kost som verktyg. Nu avslöjar bloggaren Dennis Maglic, 22, att han släpper en träningsbok i sommar. Det tillsammans med sin personliga tränare.

– Vi har bestämt oss för att göra något som kan inspirera och hjälpa andra, skriver han i sin välbesökta blogg. 

Boken kommer enligt bloggaren att innehålla tips och en steg för steg guide till hur man når sin drömkropp.

– Till detta kommer vi att ha specialdesignade kost- och träningsscheman beroende på olika personers förutsättningar, skriver han vidare.

Dennis har tidigare gjort sig känd för sina provokativa inlägg om vikt. Bland annat blossade det upp en stor diskussion efter att bloggaren skrivit att personer vars lår snuddar vid varandra är feta. Det under rubriken "Hur man vet om man är tjock". 

Han har även hånat bloggkollegan Isabella "Blondinbella" Löwengrip, 22, efter att hon publicerat bikinibilder på sig själv. 

Fick hård kritik

I slutet på förra året gav modedrottningen tilllika superbloggaren Sofi Fahrman, 33, ut träningsboken "Bodylicious - så får du din drömkropp". Hon möttes först av kritik av läsare och fans som menade att hon uppmanade till smalhets. Bland annat var det ordet drömkropp, som även Dennis nämner, som upprörde många

– Att skriva "vägen till din drömkropp" känns så otroligt fel. Om ni skrivit "vägen till en frisk kropp", "vältränad kropp", "glad kropp" eller vad som helst så hade det känts så mycket mer rätt, men "drömkropp" antyder faktiskt väldigt starkt att vi inte skall vara nöjda med kropparna vi har idag, skrev bland annat en missnöjd läsare då.

Främst var det en säljande text hos återförsäljaren Bokus som många reagerad på. Innehåller ändrades därför

Förhoppningsvis blir Dennis nya projekt startskottet för ett mer hälsosamt ideal än vad som tidigare basunerats ut till läsarna. 

Se en fanvideo till Dennis här:


De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Därför är "Gift vid första ögonkastet"-deltagarna så unga i år

Elvabarnsmamman Satu ”Mybabydolls” Nordling Gonzalez är gravid: "Virvelvind av känslor"

1 timme sedan
Satu ”Mybabydolls” Nordling Gonzalez förlorade hastigt sin näst äldsta dotter förra året. Nu är hon gravid igen med sitt tolfte barn. "Glada för detta lilla hopp om ljus", skriver hon på Instagram.

Nas kommer till Sverige

3 timmar sedan
Den amerikanske rapparen Nas ger sig ut på Europaturné för att fira 30-årsjubileet av albumet "Illmatic". Efter turnépremiären i Helsingfors i höst kommer han till Stockholm 24 oktober. Nas ska framföra sitt album i dess helhet. Sitt jubileum firar han också genom att släppa en ny låt: "Define my namne".

Prinsessan Sofia hyllas för vågade draget: "Det är lekfullt"

3 timmar sedan
Prinsessan Sofia och prins Carl Philip tycks ha siktet inställt på att ta Europa – och kanske världen – med storm...

Miljonregn för Pernilla Wahlgren och Sofia Wistam – så mycket tjänar de på sin podd

idag 14:53
Det är onekligen klirr i kassan för Pernilla Wahlgren och Sofia Wistam. Podd-drottningarna tjänar stora pengar på podden Wahlgren & Wistam. Enligt den senaste årsredovisningen unnade de sig en REJÄL utdelning.

Janni Delér visar upp resultatet efter skönhetsingreppet

idag 14:22
Janni Delér har under en lång tid varit sugen på att göra ingreppet. Efter att ha gjort det var hon inte sen med att visa upp det för följarna.