Nyligen släppte även Sofi Fahrman en träningsbok.
Nyligen släppte även Sofi Fahrman en träningsbok. - Foto: Stella Pictures / Gulko-Dessalles

Efter vikthånen - Dennis M släpper träningsbok

Efter flera provocerande inlägg om vikt. Nu satsar Dennis Maglic på en mer hälosam väg. – Vi har bestämt oss för att göra något som kan inspirera och hjälpa andra, skriver Maglic.


"Allt som har ett hål duger för den kåte araben"

Det var för ett år sedan som det började storma kring bloggaren. Det efter att Nalin Pekgul, socialdemokratisk riksdagsledamot, polisanmälde bloggaren efter att han tillskrivit henne djupt islamfientliga åsikter. Bland annat uppgav han att hon skulle ha uttryckt "allt som har ett hål duger för den kåte araben", ett citat som egentligen var hämtat från Flashback.

De senaste årens bloggtrend med att hetsbanta tycks vara över. Nu är det en hälsosam livsstil som många satsar på, med hård träning och medveten kost som verktyg. Nu avslöjar bloggaren Dennis Maglic, 22, att han släpper en träningsbok i sommar. Det tillsammans med sin personliga tränare.

– Vi har bestämt oss för att göra något som kan inspirera och hjälpa andra, skriver han i sin välbesökta blogg. 

Boken kommer enligt bloggaren att innehålla tips och en steg för steg guide till hur man når sin drömkropp.

– Till detta kommer vi att ha specialdesignade kost- och träningsscheman beroende på olika personers förutsättningar, skriver han vidare.

Dennis har tidigare gjort sig känd för sina provokativa inlägg om vikt. Bland annat blossade det upp en stor diskussion efter att bloggaren skrivit att personer vars lår snuddar vid varandra är feta. Det under rubriken "Hur man vet om man är tjock". 

Han har även hånat bloggkollegan Isabella "Blondinbella" Löwengrip, 22, efter att hon publicerat bikinibilder på sig själv. 

Fick hård kritik

I slutet på förra året gav modedrottningen tilllika superbloggaren Sofi Fahrman, 33, ut träningsboken "Bodylicious - så får du din drömkropp". Hon möttes först av kritik av läsare och fans som menade att hon uppmanade till smalhets. Bland annat var det ordet drömkropp, som även Dennis nämner, som upprörde många

– Att skriva "vägen till din drömkropp" känns så otroligt fel. Om ni skrivit "vägen till en frisk kropp", "vältränad kropp", "glad kropp" eller vad som helst så hade det känts så mycket mer rätt, men "drömkropp" antyder faktiskt väldigt starkt att vi inte skall vara nöjda med kropparna vi har idag, skrev bland annat en missnöjd läsare då.

Främst var det en säljande text hos återförsäljaren Bokus som många reagerad på. Innehåller ändrades därför

Förhoppningsvis blir Dennis nya projekt startskottet för ett mer hälsosamt ideal än vad som tidigare basunerats ut till läsarna. 

Se en fanvideo till Dennis här:


Relaterat
Hon tjänar mest av storbloggarna - se listan
Dags att byta jobb? Här är listan som bevisar att du kan bli miljonär på att blogga om "dagens outfit", din minimala hund och en nyttig lunch.
Dennis M skyller på sitt alter ego
Dennis Maglic gör en "Kissie". Nu försvarar bloggaren sina kontroversiella inlägg och skyller på en bloggkaraktär.
Så olaglig är Kissies blogg
Alexandra "Kissie" Nilssons kopiering av texter från andra storbloggare kan utgöra brott mot upphovsrättslagen och tvinga bloggerskan till skadestånd.
Alex Schulman: "Han stjäl från en stor konstnär"
Dennis Maglics bluff avslöjad - stjäl text från författaren Alex Schulman.
"Designerklädd rasism med prydligt lagt hår"
KRÖNIKA: Nyheter24:s Emma Malmlöf om Dennis Maglics hårda åsikter om invandring och vad som är svenskt - och inte svenskt.
"Inför värderingstest vid invandring"
Storbloggaren Dennis Maglic vill endast tillåta invandring av personer med likartad kultur som Sverige. – De som har liknande värderingar som oss får svenskt medborgarskap före de som inte tycker det, skriver han i sin blogg.
Senaste nytt

Nassim Al Fakir talar ut – mamman var med i kända ökända sekten

Cher anklagas för att ha kidnappat sin son

Cher anklagas av sin son Elijah Allmans fru för att ha anlitat fyra män som ska ha fört bort sonen från ett hotellrum i New York där han och hustrun Marie Angela King vistades.

Sissel Kyrkjebø åker på julturné

1 timme sedan
Sissel Kyrkjebø sprider julstämning på flera platser i Sverige under sin kommande turné "Sissels jul".

Agneta Pleijel: Man får inte banga

3 timmar sedan
Mitt i debatten om självbiografiskt skrivande landar den sista – och mest omfattande – delen i Agneta Pleijels romantrilogi. Jag vill slå ett litet slag för det självbiografiska, de läsarbrev jag fått visar att det finns ett starkt behov av att identifiera sig.

Läsningen ökar bland barn: "Nästan dubblering"

idag 07:14
Efter flera års larm om barn och ungas minskade läsning har trenden vänt. Barn i alla åldrar läser nu mer jämfört med förra mätningen 2018, enligt en ny rapport. Men nivåerna är fortfarande låga.

Bruce Springsteen skjuter upp resten av sin turné: "Tack till alla fans..."

idag 07:00
Bruce Springsteen är sjuk. Nu skjuter han upp resten av sin turné. Detta då han har drabbats av blödande magsår. "Tack till alla fans och vänner för er uppmuntran och ert stöd", skriver han.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.