Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

"Blondinbella var inte tillräckligt intressant"

- 17/01/2013, 14:22 -
Hon kommer nu att hålla öppna föreläsningar skriver hon i bloggen.
1 av 4

Hon kommer nu att hålla öppna föreläsningar skriver hon i bloggen.

Stellapictures

Blondinbella lämnade nyligen Egoboost Magazine, en tidning hon startade och sedan drev i över ett år.
2 av 4

Blondinbella lämnade nyligen Egoboost Magazine, en tidning hon startade och sedan drev i över ett år.

Blondinbella är besviken över beslutet, hon hade sett fram emot att få genomföra projektet som skulle dra igång i februari.
3 av 4

Blondinbella är besviken över beslutet, hon hade sett fram emot att få genomföra projektet som skulle dra igång i februari.

FameFlynet Sweden / Robert Eklund

Blondinbella hävdar att hon aldrig opererat näsan.
4 av 4

Blondinbella hävdar att hon aldrig opererat näsan.

All Over Press

– Jag kommer att begära skadestånd, säger Blondinbella till Nyheter24 efter att arrangörerna lagt ner hennes stora föreläsningsturné.

Besvikna fans upptäckte sent på onsdagen att samtliga föreläsningar av Blondinbella blivit inställda. Enligt arrangören SAJ ska anledningen vara att det endast sålts 240 biljetter av de 7 000 man räknat med.

Men bloggerskan själv tillbakavisar uppgifterna om det låga intresset. 

– Det kan inte stämma. Bara i december, en vecka efter att vi gått ut med det här, sa de att de sålt tusentals biljetter. Så de har antingen ljugit för mig hela tiden eller så har de misslyckats med att få in sponsorer och fått panik och dragit sig ur. Jag är jättebesviken och har gått igenom avtalet med två jurister som säger att jag har rätt. Jag kommer att begära skadestånd, säger hon till Nyheter24.

"De har verkligen misskött sig"

Löwengrip berättar att arrangören SAJ veckovis skulle redovisa för henne hur det går. Något som hon menar inte har skett. 

– Det är så trist för de som bokat biljetter och även för mig som lagt ner flera månaders arbete och tackat nej till andra jobb. Men det viktigaste är att alla som köpt biljetter får tillbaka sina pengar.

Varför tror du att SAJ säger att det ställs in på grund av dålig biljettförsäljning?
– Jag tror att det är en enkel tillflykt för dem. De har verkligen misskött sig. De ska arrangera eventet och sälja in det till sponsorer som ska täcka till exempel lokalhyror. Men det verkar som att de inte har jobbat med det här sedan i december för jag har inte fått information om hur det gått.

Stefan Jonsson, VD på SAJ, menar dock att Blondinbella ljuger om att det skulle ha sålts tusentals biljetter.
– Det är skitsnack. Det finns inga belägg för det. Vi jobbar ju med Ticnet och det är deras redovisning vi går på vilket är 240 sålda biljetter. Det har aldrig pratas om några tusentals biljetter. Vi har varit väldigt raka och ärliga, säger han till Nyheter24, och fortsätter:

– Om man backar bandet lite, varför skulle vi ställa in ett arrangemang om det sålts tusentals biljetter? Varför ställer vi in? Jo, för att det inte sålts biljetter. Sju stycken sålda i Visby till exempel.

Hon menar att ni inte skött er del av avtalet. Vilket var att sälja in föreläsningarna till exempel.
– Det är bara löjligt. Hon försöker att rädda sitt eget skinn. Det är som att hon lever i en fantasivärld. Vi har uppfyllt allting i avtalet. Hon har inte varit tillräckligt intressant och det är anledningen till att ingen köpt biljetter.

Har ni haft problem med att knyta sponsorer och annonsörer?
– Det har varit svårt att locka sponsorer. Det är klart att det kanske inneburit fler sålda biljetter om vi hade haft flera partners som var villiga att satsa. Men i slutändan är det intresset allt faller på. Vi har till exempel en Facebooksida för turnén som har gillats av 40 personer, varav en är Isabella själv, en är jag och en är vår projektledare – så det är 37 stycken. Jag tycker att det är konstigt att en tjej som har uppemot 500 000 läsare på sin blogg bara lockar 37 personer.

Anser du att ni brustit i någon del av avtalet, som till exempel marknadsföringen?

– Nej, ingenting. 

Ticnet hänvisar till arrangören SAJ och säger till Nyheter24 att de inte får lämna ut siffror på antal sålda biljetter till annan part än de företaget man har skrivit kontrakt med.