Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Bloggaren efter svåra operationen: "Jag klarar inte smärtan"

Operationen gick bra - men nu vänta ren lång väg tillbaka.
1 av 3

Operationen gick bra - men nu vänta ren lång väg tillbaka.

Stella Pictures/Faksimil Kanal5

Här med Modette-bloggerskan Angelica Blick, en nära vän.
2 av 3

Här med Modette-bloggerskan Angelica Blick, en nära vän.

Yessica Thor

och med Cimon Lundberg. Andreas driver en av Sveriges största modebloggar för män.
3 av 3

och med Cimon Lundberg. Andreas driver en av Sveriges största modebloggar för män.

Yessica Thor / Yessica Thor

Nöje | 24/01/2013 12:39

Bloggaren kyldes ner när läkarna stannade hans hjärta. Nu kämpar Andreas Wijk för att bli frisk igen. – Smärtorna och illamåendet är mer än vad jag klarar, skriver han.

På grund av ett medfött hjärtfel tvingades storbloggaren Andreas Wijk, 19, förra veckan genomgå en kritisk operationFörutom att byta en hjärtklaff skulle han även byta ut en bit av kroppspulsådern, en unik och komplicerad operation. Dagen innan informerades familjen om att ingreppet skulle bli mer riskfyllt än väntat på grund av en komplikation. 

Trots det gick operationen lyckligtvis bra.

– Andreas åkte in till operationen vid halv åtta och tjugo över fem ringde kirurgen och berättade att de var klara. En fruktansvärd väntan var över. Han berättade att allt gått bra. Operationen var lyckad. Man hade fått vidta en extra försiktighetsåtgärd genom att kyla ner Andreas till 20 grader. Kirurgen fick också fixa till hans lunga som skadades lite när man sågade upp honom, skrev Wijks syster via bloggen efter operationen.

Nu har en vecka gått - men fortfarande lider profilen av svåra smärtor. 

– Stegen är väldigt tunga men läkarna säger att det ändå har gått fort fram. I dag fick jag ta ambulansen från Sahlgrenska till Kungälvs sjukhus. Smärtorna och illamåendet är mer än vad jag klarar, men det som ändå håller mig uppe är att det jag klarat av inte kommer att behöva upprepas igen, skriver nu bloggaren själv.

"Dont give up":