Tisdag 30 Nov
Stockholm

Kissie: ”Därför provocerade jag”

Vad tycker du om Kissies förklaring?
1 av 4
Vad tycker du om Kissies förklaring?. Foto: Stella Pictures
Kissie som läsare 2009 var vana att se henne. Då hade hon bloggat i två år.
2 av 4
Kissie som läsare 2009 var vana att se henne. Då hade hon bloggat i två år. Foto: Stella Pictures
Kissie har testat på en karriär som artist.
3 av 4
Kissie har testat på en karriär som artist. Foto: Stella Pictures
back in the days. Här även med Foki, Dessie och Paow.
4 av 4
back in the days. Här även med Foki, Dessie och Paow. Foto: Stella Pictures

Bloggerskan Kissie gjorde sig både känd och rik på sitt provocerande innehåll i bloggen. Men på vägen fick hon många fienden. Nu förklarar hon de hårda orden.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Bloggarna som tjänar mest

Se hela Nyheter24:s lista över namnen som drar in mest cash i bloggvärlden.

Uthängningar, hot och propaganda kopplad till Nationalsocialistisk front - "Kissie" har inte legat på latsidan när det gäller att provocera. Från att Alexandra Nilsson, 21, startade sin blogg 2007 följde flera år av ett provokativt bloggande som till en början både gjorde henne känd, rik och stor inom sin genre. Men också kritiserad av såväl läsare som flera annonsörer. Läsare som hatade - annonsörer som med tiden valt att ta avstånd från den välbesökta bloggen. 

Nu berättar hon om de provokativa åren och förklarar varför hon skrev som hon gjorde. Det är i ett inlägg om näthat, kopplat till den 13-åriga flicka som i veckan begick självmord, som Kissie skriver om hur hon inte längre tar åt sig av hårda kommentarer och hot.

"Det gjorde jag dock inte när jag började. Kanske lite det som låg bakom att jag provocerade, ni provocerade mig och jag gav tillbaka. Trots allt var jag ung, och då vet man inte bättre", skriver hon bland annat.

Har Kissie ändrat stil nu?

De provocerande inläggen drunknade med tiden i en feed bestående av nagelfix, hundgos, träning, ett intresse för mode och en vilja att skapa ett nytt band med läsarna. I takt med att åren gått, Kissie vuxit upp och skaffat sig en medietränare, har innehållet i bloggen ändrats. Trots att det fortfarande finns spår av provokativa inslag har Kissie jobbat hårt för att skaffa sig, och uprätthålla, en ny image. 

Vad tycker du - har Kissie lyckats tvätta rent sitt varumärke i dina ögon?

Kommentera
Kopiera länk
Dela