Reaktionerna var många när Blondinbella åter gav sig i in i genusdenbatten.
1 av 9
Reaktionerna var många när Blondinbella åter gav sig i in i genusdenbatten. - Foto: Scanpix och faksimil
Blondinbella vill "risa hela hen-debatten".
2 av 9
Blondinbella vill "risa hela hen-debatten". - Foto: Blondinbella.se
Isabella Löwengrip
3 av 9
Isabella Löwengrip - Foto: Stella Pictures
4 av 9
5 av 9
6 av 9
7 av 9
8 av 9
9 av 9

Kritik mot Blondinbella efter nytt genusutspel: "Outbildad 15-åring?"

Blondinbella har kastat sig in i genusdebatten igen. Och kritiken lät inte vänta på sig. "Tycker vi olika där kommer vi aldrig enas", skriver Blondinbella i ett svar på all kritik.


Så sent som i februari skrev Isabella Löwengrip – även känd som Blondinbella – att hon planerar anpassa sina barns kläder, och valet av klädfärg, beroende på deras kön.

Ett inlägg som upprörde många som ansåg att Blondinbella därmed bidrar till att befästa könsroller på ett negativt sätt, att barn ska få vara barn och att färger inte har något med kön att göra.

Under påskdagen var Isabella Löwengrip igång igen. 


Citaten ovan är hämtade ur senaste numret av Aftonbladets bilaga Klick. I en längre kommentar till artikeln i fråga skriver Blondinbella:

"Ja, det väcktes en del åsikter efter det här men som ni redan vet är jag fruktansvärt trött på att man ska kasta på sina barn alla färger som finns hemma bara för att ”barnet” inte ska hamna i ett könsfack", inledde Blondinbella under rubriken "Påskkärring året runt", och fortsatte med att berätta:

"Förra veckan stötte jag på två bekanta från länge sedan, båda drog sina nyfödda i vagnar och jag skulle precis säga ”gud så söt .. ehh  .. Är?”. Är det ett mindre barn så ser man inte kön på barnet och då underlättar det att ha något i färgväg att relatera till så att man kan önska grattis till killen eller tjejen. Här var hela regnbågen nertryckt i vagnen och jag hade ingen chans."

Blondinbella fortsatte med att beskriva barn med kläder i olika färger som "påskkärringar". 

"Jag tycker att det här färg-genusdebatten är bara en extra tårtbit att addera till de vuxna som gör allt för att passa in i ”Hornsgatansvänstern”. Och det är helt okej såklart, vi människor vill tillhöra olika grupper och visa vad man står för. Frågan är bara om barnet verkligen tjänar så himla mycket på att bli utklädd till en påskkärring året runt eller om det är deras föräldrar som bara villl ha en klapp på axeln och något-hitta-på-ämne att kämpa för i brist på annat i livet."

På Twitter lät reaktionerna inte vänta på sig.


Bloggerskans kommentarsfält överöstes med mestadels kritiska reaktioner. Drygt 200 kommentarer ramlade in under sex timmars tid.





Vid 17-tiden på söndagen kommenterade Blondinbella den kritik hon mottagit. Och det med ännu ett långt inlägg.

"Jag har läst igenom era kommentarer och där det skiljer sig från er som inte håller med mig är synen på kön. Antingen tycker man att det är viktigt med män och kvinnor medan vissa tycker att vi kan skrota allt som har med kön att göra. Tycker vi olika där kommer vi aldrig enas. Jag tycker att kön är fruktansvärt bra och härlgt och det känns märkligt att argumentera för något som alltid har varit. Män och kvinnor vi är olika."

Blondinbella valde även att jämföra Sverige med Italien.

"Jag är otroligt stolt över att vara tjej. Jag älskar att få vara feminin. Men i Sverige får man nästan skämmas för det. Med dagar spenderade i Italien är skillnaden också stor. Kvinnorna är stolta och vackra men omsorgsfullt valda kläder och make. Männen ser ut som män. Jag tycker att det är respektfullt och vackert", skriver Blondinbella.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Dolly Parton kryddar Beyoncés nya

3 timmar sedan

Kanonvinsten: Så mycket såldes Zoe Fay Brown sin lägenhet för

igår 23:12
I slutet på mars sålde Zoe Fay Brown sin lägenhet på Södermalm i Stockholm. Här får ni veta vad slutpriset landade på.

"Oppenheimer"-paret adlas efter succén

igår 21:32
Regissören Christopher Nolan och filmproducenten Emma Thomas tilldelas hederstitlar för sina bidrag inom filmindustrin och får nu tituleras Sir respektive Dame.

Här syns Carolas ex Jimmy med tv-stjärnan: "Puman är här"

igår 15:42
Carola Häggkvist och hennes ex-pojkvän Jimmy Källqvist såg ut att ha det trevligt med den kända tv-stjärnan. "Puman är här", skriver Carola på sin Instagram.

Carina Berg oigenkännlig på nya bilderna: "Jag behöver hjälp nu"

igår 14:55
​Carina Berg har gjort en drastisk förändring med sitt utseende. Förgäves försökte Carolina Gynning stoppa henne – men Carina lyssnade inte. – Det var modigt. Du var modig som gjorde det, säger Carolina Gynning till Carina.

Realityprofil åtalas – slog barnen blodiga med stekspade

igår 14:12
​En svensk realityprofil åtalas nu, misstänkt för att ha misshandlat sina barn under flera års tid. I samtal med socialtjänsten har barnen berättat detaljerat om hur de blivit misshandlade med bland annat en stekspade i metall och slagna med en fjärrkontroll.