BILDSPEL. Amir Akrouti är Gaybloggen.
1 av 7
BILDSPEL. Amir Akrouti är Gaybloggen. - Foto: Gabriella Lahti
Mat är till för att fotas - till bloggen.
2 av 7
Mat är till för att fotas - till bloggen.
Amir och Douglas tar sin råbiffs-oskuld.
3 av 7
Amir och Douglas tar sin råbiffs-oskuld.
"Det var ju gott!"
4 av 7
"Det var ju gott!"
Amirs mobil är pimpad.
5 av 7
Amirs mobil är pimpad.
Amir och Douglas har varit ett par i ett och ett halvt år.
6 av 7
Amir och Douglas har varit ett par i ett och ett halvt år.
Douglas har också en blogg: hejdouglas.se.
7 av 7
Douglas har också en blogg: hejdouglas.se.

Amir rasade i vikt: Jag vägde 115 kilo när det var som värst

Storbloggaren Amir Akrouti har skrivit om bantningspiller och barbiedroger - men också om livet som hemmafru och homosexuell sminkälskare. Nyheter24 träffar honom efter att livet tagit en helt ny vändning.


Amir Akrouti

Amir Akrouti finns på Gaybloggen.

Han Instagrammar även flitigt.

Och har Twitter.

– Ska jag våga smaka råbiffen? frågar Amir Akrouti, 22, medan han tittar på menyn där vi sitter på en myllrande restaurang i Stockholm. 

Amir är på besök över helgen, egentligen bor han i Malmö tillsammans med pojkvännen Douglas Sulans, som också följt med till huvudstaden den här gången. Han är en del av Amirs "nya liv".

– Det handlar mycket om att jag gått ner 30 kilo och fått en insikt om vad som är meningsfullt i livet. Jag har även blivit en housewife nu - det var jag inte förut, skojar Amir och beställer trots allt "dagens lunch".

 – Jag får smaka en tugga av dig i stället, säger han till mig.

Det förbjudna bantningspillret och barbiedrogen

Amirs blogg är känd för att öppet ta upp ämnen som homosexualtet, smink för killar och allmänna vardagsbetraktelser från en "hemmafru" som han själv. En hemmafru som jobbar heltid med sin blogg.

– Jag tjänar som en medelsvensson, inte överdrivet höga löner, säger han.

Friheten att styra över sitt eget schema och inte jobba nio till fem gör att han gärna ser till att maten är klar när Douglas kommer hem från jobbet.

– Jag och Douglas har träffats i ett och ett halvt år men vi hade kontakt på nätet långt innan.

Gaybloggen startade Amir när han gick i gymnasiet för fyra år sen.

– Då skulle alla blogga och det var så nytt. Det fanns ingenting som hette "storbloggare". Sen bara smällde det - pang! - och helt plötsligt gick bloggandet från hobby till någonting stort som det gick att tjäna pengar på, berättar han. 

– Att öppet blogga om att jag var homosexuell var helt nytt - det gjorde min blogg snabbt populär.

Att lyckas tjäna pengar via sin blogg handlar ofta om att vara "nischad". Att inte vara rädd för att säga vad man tycker och stå för sin sak. Amir har i bloggen berättat om de bantningspiller han under en period åt.

– Hösten 2010 vägde jag 115 kilo. Jag fick nog och bestämde mig för att gå ner i vikt. Mina läsare fick följa mig genom blod, svett och tårar, säger Amir.

Att gå ner 30 kilo tog exakt ett år. Men många läsare reagerade starkt på att han använde sig av ett förbjudet preparat.

– Men man får inte glömma att jag samtidigt tränade och åt nyttigt. Pillren gjorde att jag tappade suget efter mat, men jag såg ändå till att äta rätt så träningen skulle ge resultat, förklarar han. 

I sin blogg har han även skrivit om "barbiedrogen". Ett flytande pigment han injecerade i magen med sprutor för att göra honom brun. Precis som med bantningspillret köpte han barbiedrogen via nätet.

Amir tycker att det är upp till var och en hur de väljer att träna, sola och leva sina liv.

– Men visst, såhär i efterhand kan jag förstå att jag har ett visst ansvar med min blogg, speciellt när jag fick mejl av fjortonåringar som frågade var jag hade fått tag i mina piller. 

– Då kunde jag känna att: "Gud vad håller jag på med?"

Det nya livet

I dag har han slutat med alla preparat. Amir har hittat en balans i livet och trivs med det han nu byggt upp. Han dricker mycket mindre alkohol och uppskattar mysiga hemmakvällar med "familjen"; pojkvännen och hundarna Clara och Cleo. I stället för att lägga pengar på dyra utekvällar köpte Amir hundvalpen Clara för 15 000 kronor.

– Hon är min lilla bäbis, säger Amir och poängterar att det ännu inte finns planer på egna barn.

Vad gör du om 10 år?

– Jag är en riktigt grym fotograf som försörjer mig på att fota proffsigt. Sen tror jag även att jag kommer fortsätta blogga men absolut inte lika öppet och personligt som jag gör nu. Kanske en fotoblogg, men jag kommer ha jättsvårt att stoppa bloggandet helt.

– För det första jag gör varje morgon - är ju att blogga. 

Vill du höra vad Amir tyckte om råbiffen:


De senaste nyheterna direkt i din inkorg!