Klirr klirr.
1 av 4
Klirr klirr. - Foto: Stella Pictures/Bilden är ett montage
Kenza rik som ett troll?
2 av 4
Kenza rik som ett troll? - Foto: Stella Pictures
Nyligen uppgav bloggerskan kissie att hon tjänar 100 000 kronor i månaden. Antagligen via fakturering då en del av beloppet sedan faller bort på grund av skatt, moms och sociala avgifter
3 av 4
Nyligen uppgav bloggerskan kissie att hon tjänar 100 000 kronor i månaden. Antagligen via fakturering då en del av beloppet sedan faller bort på grund av skatt, moms och sociala avgifter - Foto: Stella Pictures
Det är ingen dålig inkomst inte.
4 av 4
Det är ingen dålig inkomst inte. - Foto: Stella Picture

Storbloggerskan Kenza avslöjar sin superlön

När Nyheter24 förra året listade vilka bloggare som tjänade mest placerade sig Kenza Zouiten på en solklar förstaplats. Nu avslöjar bloggerskan hur mycket hon tar ut i lön varje månad.


Vem annonserar?

Kenzas blogg är en tillsynes attraktiv plattform för företag att synas på. För tillfället visar annonserna på bloggen reklam för sportskor, en modeinriktad utbildning och ett fackförbund.

Det är inga futtiga fickpengar som Kenza Zouiten drar in. 50 000 kronor blir månadslönen för 21-åringen som bloggat sedan 2007. 

Det är i en frågestund i bloggen som hon svarar på den annars kanske privata frågan. 

"Aktiebolaget drar in ett par hundratusen varje månad på bloggannonsering, sedan kommer det även in pengar från andra håll också. Så som mina designsamarbeten, plåtningar, event med mera. Så jag låter det mesta ligga kvar i bolaget för tillfället", skriver hon.

För Kenzas del, och som med majoriteten av bloggarna, är det annonserna som genererar mest klirr i kasssan.

"Det handlar om sidvisningar, om hur många gånger annonsen syns", förklarar Kenza för sina läsare.

Släpper egen kollektion

På sex år har hon blivit ett proffs och vet hur hon ska maximera sina intäkter. Tidigare har hon publicerat en skärmdump i bloggen som visar att hon kunnat fakturera 200 000 kronor i månaden på sin blogg. Det som ett svar på de hånfulla röster som menar att bloggyrket inte ger riktiga pengar.

Kenza är just nu aktuell med sitt egna klädmärke som lanseras under våren. I det företaget är hon delägare och Creative Director.

Nyligen avslöjade jämnåriga bloggerskan Alexandra "Kissie" Nilsson hur mycket hon tjänar i månaden. 

"100 000, lite mer lite mer mindre vissa månader", uppgav hon då.

Högre än genomsnittet

Kenzas månadslön är en bra bit över genomsnittet för vad kvinnor i Sverige tjänar. Enligt statistiska centralbyrån tjänade kvinnor inom den privata sektorn 27 300 kronor i månaden i genomsnitt år 2011.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.


De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Hooja kommenterar älgvandringen

1 timme sedan

Ännu en VM-hjälte fick lämna "Masked singer"

2 timmar sedan
Halvvägs in i säsongen av "Masked singer" har panelen hittills endast lyckats skrapa ihop ett enda poäng. Den tilldelades Måns Zelmerlöw som prickade in VM 94-hjälten Tomas Brolin i det allra första programmet.

Därför är "Gift vid första ögonkastet"-deltagarna så unga i år

3 timmar sedan
Årets säsong av "Gift vid första ögonkastet" är i full gång och många har reagerat på den unga deltagarskaran. Nyheter24 frågade produktionen varför de medverkande är så unga i år.

Elvabarnsmamman Satu ”Mybabydolls” Nordling Gonzalez är gravid: "Virvelvind av känslor"

idag 18:14
Satu ”Mybabydolls” Nordling Gonzalez förlorade hastigt sin näst äldsta dotter förra året. Nu är hon gravid igen med sitt tolfte barn. "Glada för detta lilla hopp om ljus", skriver hon på Instagram.

Nas kommer till Sverige

idag 17:00
Den amerikanske rapparen Nas ger sig ut på Europaturné för att fira 30-årsjubileet av albumet "Illmatic". Efter turnépremiären i Helsingfors i höst kommer han till Stockholm 24 oktober. Nas ska framföra sitt album i dess helhet. Sitt jubileum firar han också genom att släppa en ny låt: "Define my namne".

Prinsessan Sofia hyllas för vågade draget: "Det är lekfullt"

idag 16:22
Prinsessan Sofia och prins Carl Philip tycks ha siktet inställt på att ta Europa – och kanske världen – med storm...