Michaela Forni är i dag vice vd för Devote.se.
1 av 5
Michaela Forni är i dag vice vd för Devote.se.
Vi dricker te och äter scones.
2 av 5
Vi dricker te och äter scones.
Michaela släpper snart en ny diktsamling med hundra dikter hon själv skrivit plus en läsardikt.
3 av 5
Michaela släpper snart en ny diktsamling med hundra dikter hon själv skrivit plus en läsardikt.
"När jag är gammal ska jag vara tjock"
4 av 5
"När jag är gammal ska jag vara tjock"
Hon har både humor och stil den där Forni.
5 av 5
Hon har både humor och stil den där Forni.

Michaela Forni: "Klart jag tycker om pengar"

Hon är bara 23 år och redan vice vd för Devote.se. Nyheter24 träffar Michaela Forni och pratar om pengar, dikter och kärleken till rödvin och pasta.


Michaela Forni

Är vice vd på Devote där hon även bloggar

Finns på Instagram.

Hon twittrar även.

Och vill du veta hur en dag ser ut på Michaelas balkong i Italien kan du läsa om det här.

Michaela Forni, 23, är beroende av choklad.

– Jag äter det varje dag - jag måste faktiskt lugna ner mig med mitt sockerintag överhuvudtaget, säger hon där vi sitter i en hotellrestaurang och dricker så kallad "afternoon tea". Hon sneglar på delikatesserna som dukats upp framför oss. 

Michaela har bloggat sedan hon var 14, men enbart bloggandet ger henne inte den stimulans hon söker.

– Att bara blogga är inte bra för själen. Jag hade en period när jag bara gjorde det; sov till klockan 11 varje morgon och så bara lallade jag omkring. Det var såklart svinkul att ha bloggen som heltidsjobb, men till slut jag längtade så mycket efter ett riktigt kontor, säger hon och fortsätter:

– Många tar kontorsarbete för givet men prova att vara helt själv några år och gör precis vad du vill - det är inte så kul faktiskt.

Hon började sin karriär med att skriva för Stureplan.se samtidigt som hon blev moderedaktör på Nöjesguiden. Efter ett tag fick hon erbjudande att bli chefredaktör på Devote. Mitt i allt blev hon även ett välkänt ansikte när hon deltog i programmet Glamourama.

Myggad på toaletten

– Vi hade så kul under inspelningarna, det var verkligen en av de roligaste sakerna jag gjort.

I programmet fick tittarna följa tre stockholmstjejer vars liv kretsar kring jobb, kläder, mingel, fest och kärlek. Som en svensk version av amerikanska "The Hills". Det som gjorde programmet extremt underhållande var huvudpersonernas förmåga att bjuda på sig själva, inte minst Michaela.

– Det var ju inte direkt nån mur som kom upp när kameran var framme. Ibland fick jag fråga om de spelade in eller inte för jag glömde nästan bort att kameran var där. Jag hade också mikrofonen på mig hela tiden - även när jag gick på toaletten, berättar hon. 

Om hon i dag skulle få erbjudandet att göra en ny inspelning, fast kanske en mer mogen tappning, "det har ju gått några år och vi har alla vuxit upp", skulle hon nog nappa direkt. 

Dock är schemat tight. Många kvällar efter en heldag av jobb och möten är hon inte hemma förrän vid tio. 

– Jag har inte den tiden, helt enkelt. 

Ny bok och högre lön

År 2009 publicerade Michaela en diktsamling med olika kärlekstexter från sin blogg. Resultatet blev "En bok om kärlek". Och nu är det dags igen. 

– Om ett par månader släpper jag en fortsättning på den. Den kommer att bli lite tjockare, hundra texter, och precis som förra gången har jag med en text av en bloggläsare. Jag har så duktiga läsare - de skriver så bra.

Michaela har en väldigt tight relation till sina bloggläsare. De är som hennes vänner.

– När de kommer fram på gatan är det bara mysigt. Jag kan helt ärligt säga att mina bloggläsare har hjälpt mig igenom flera situationer, de känner mig så bra.

– De kan till och med se på mina bilder hur jag mår. Ibland lägger jag upp en bild och helt plötsligt börjar alla fråga vad det är, om jag är förälskad eller nåt - bara genom att ha sett en bild.

Är singel

Och ja, läsarna har alltid haft rätt. Men just nu är Michaela singel, någonting hon trivs med.

– Ett halvår sedan blev jag befordrad till vice vd på Devote. Jag jobbar mycket, men mitt jobb är även min hobby. 

Att bli vice vd är ett lyft - både karriärsmässigt och pengamässigt. Michaela vill inte berätta sin månadslön, men hon är sugen på att börja titta på en ny, större lägenhet och åker mycket taxi. Ekonomin är stabil.

– Men det är ju kul att tjäna pengar, det är ingenting att hymla om. Det är inte pengarna i sig, utan det man kan göra när man har mer pengar. I min värld är det självklart inte pengarna du blir lycklig av, men är du redan lycklig så kan du göra så mycket mer roliga saker.

Hon tittar dock fortfarande på priserna när hon handlar.

– Jag lade in pengar i fonder från att jag var åtta år - så jag har alltid varit intresserad av att spara och vara ekonomisk. Jag har alltid förstått värdet i pengar. Men vilket knäppt barn jag måste varit, nu när jag tänker efter. Vilket barn håller på med fonder?

Att strippa på en bardisk och framtiden som tjock

Vi äter scones till eftermiddagsteet och lägger på precis alla röror som går. Michaela är extremt matintresserad och brukar både recensera och tipsa på sin blogg.

– Jag äter gärna mat hela tiden och så mycket som möjligt, men jag är bättre på att äta än laga. Eftersom jag är italienska är jag van vid ett hem där folk kommer och går och samtalen sker runt ett bord med mat - det är helt naturligt, berättar hon.

I sommar planerar hon en resa till Italien, bland annat ska hon hälsa på sina släktingar. Och självklart kommer bloggläsarna att få följa med. 

Känner du något ansvar med tanke på att du är en offentlig person?

– Jag tänker inte så mycket på att jag är en förebild när jag uttrycker mig i olika kanaler. Visst kan man tänka: borde jag verkligen twittra ut att jag drack tjugo shots i går, blev dyngrak och strippade på en bardisk? Ja, varför inte - jag gjorde ju det.

– Och förresten, varför skulle det göra mig till en dålig förebild - jag tycker snarare att jag är ganska rolig.

Vad gör du om tio år?

– Om tio år är jag vd för ett eller ett par olika företag, jag har två barn kanske till och med tre och så tror jag att jag har ett boende i Stockholm och ett boende i ett annat land. Jag kommer absolut att skriva böcker. 

– När jag är pensionär ska jag och min framtida man ha ett hus i Toscana, Italien, sitta på verandan, dricka rödvin och äta massa pasta. Och jag ska vara jättetjock. 

– Bra liv va, säger hon pillemariskt och tar en bit scones till.

Senaste nytt

Sara Shirpey om skådespeleriet: "Inte något jag tänkte att man kunde jobba med"

idag 16:45

Patrick Ekwalls två gyllene knep för bra sex: “Som en dans”

idag 16:26
Sportjournalisten Patric Ekwall, 58, berättar om kärlekslivet i en intervju med Martin Björk. Då delar han med sig av sina två gyllene tips för bra sex.

Folkkära Tunnelbane-Nettan om singellivet: “Tror att man vill brottas”

idag 14:59
Jeanette "Tunnelbane-Nettan" Höglund, pratade om sitt singelliv i en intervju med Martin Björk. Hon berättar om vad mäns fördomar om henne på grund av hennes yrke "Nej jag har tappat hoppet alltså".

Kommer ni ihåg Nemo Hedéns grova tatuering?

idag 14:48
Nemo Hedén blev känd i skandalsåpan "Kungarna av Tylösand. Nu är han nykter och driver två poddar. Här är allt du vill veta om 36-åringen.

Stugfixarna Norge-Halvor blev av med jobbet: "Utkastad med huvudet före"

idag 14:46
Halvor Bakke är programledare för det populära TV3-programmet "Stugfixarna Norge". Men 52-åringens karriär har varit långtifrån spikrak. – Jag blev av med jobbet och blev utkastad, berättar Halvor i en intervju med Nettavisen.

Därför känner du igen Karolina Tilander i Robinson 2023

idag 14:11
Snart drar en ny säsong av Robinson igång och bland deltagarna kan vi hitta Karolina Tilander, 23. Kanske känner du igen henne från Tiktok där hon blivit känd för sin “självscannar på Willys”-video.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.