Praktikanten slår hårt mot Blondinbella.
1 av 5
Praktikanten slår hårt mot Blondinbella. - Foto: Lars Pehrson / SvD / SCANPIX
Blondinbella och Pingis Hadenius har försökt komma i kontakt med praktikanten via telefon utan framgång.
2 av 5
Blondinbella och Pingis Hadenius har försökt komma i kontakt med praktikanten via telefon utan framgång. - Foto: FameFlynet Sweden
Här tillsammans med sin fästman Odd Spångberg.
3 av 5
Här tillsammans med sin fästman Odd Spångberg. - Foto: Yessica Thor / Stella Pictures
Bloggerskan får hård kritik från sin förra praktikant.
4 av 5
Bloggerskan får hård kritik från sin förra praktikant. - Foto: FameFlynet Sweden / FameFlynet Sweden
Senare i vår ger Blondinbella och Pingis ut en bok tillsammans.
5 av 5
Senare i vår ger Blondinbella och Pingis ut en bok tillsammans. - Foto: Stella Pictures

Praktikantens attack mot Blondinbella

Hon skulle göra praktik hos Blondinbella men slutade efter bara några dagar. – Jag känner mig grundlurad, skriver praktikanten på sin blogg. Nu svarar Blondinbella och Pingis Hadenius på inlägget.


Mer om Economista

Tillsammans med journalisten och civilekonomen Pingis Hadenius driver Blondinbella Economista AB. Företaget ska ge ut en bok om privatekonomi och hålla i föreläsningar på Folkuniversitetet.

Presentationen i Powerpoint var tänkt till föreläsningen. 

Allt verkade till en början vädigt bra. Studenten skulle få chansen att praktisera för Isabella "Blondinbella" Löwengrip, 22, och kollegan Pingis Hadenius företag Economista. Men ingenting blev som hon hade tänkt sig. Efter bara några dagar valde hon att sluta. 

Nu slår den före detta praktikanten hårt mot den kända bloggerskan och entreprenören Blondinbella och kollegan och menar att praktiken bara var ett sätt för företagarna att slippa betala lön. 

"Jag förväntade mig inte att kvinnor som föreläser om självförtroende och entreprenörskap skulle bete sig så oprofessionellt" skriver hon på sin blogg, uppger Aftonbladet. 

Svarar på kritiken

Till Nyheter24 säger Hadenius att hon försökt nå praktikanten - utan framgång. 

– Mer generellt tycker jag att det är bättre att man pratar med varandra för att lösa situationer som man är missnöjd med. Jag har försökt få tag i henne men hon har inte ringt tillbaka utan vill att jag mejlar har hon meddelat via SMS, säger Hadenius till Nyheter24 och fortsätter:

– Vi sa från början att det var helt obetalt och vi rekommenderade henne att söka ett riktigt jobb istället. Isabella och jag tycker att det vore bättre om vi kunde prata om detta  - frågan vi ställer oss är - löser hon detta genom att gå ut i media? Verkar som om hon vill ha uppmärksamhet snarare än att lösa ett, enligt henne, problem.

"Gick från mötet ledsen"

En av uppgifterna praktikanten fick under sin korta tid var att göra en presentation i Powerpoint för den bok som Blondinbella och Pingis ska ge ut. Något som slutade i en rejäl utskällning från Blondinbella och kollegan Pingis enligt praktikanten. 

"Jag gick från mötet ledsen, utskälld och det kände inte alls att jag hade fått någon konstruktiv kritik eller något som jag kunde lära mig ifrån" skriver hon enligt Aftonbladet

Vill respektera praktikanten

I ett långt inlägg bemöter Blondinbella kritiken.

"Jag har läst hennes inlägg och tycker såklart att det är tråkigt hur hon reagerade. Samtidigt så kom inte heller inlägget som en chock utan jag väntar mest på att hon kontaktar varenda tidning också. Det är inte första gången som jag träffar på en sådan här person", skriver hon och fortsätter:

"Jag kände efter tredje gången när vi sågs att det inte stod rätt till. Hon sökte helt enkelt av fel anledning. Jag lämnar diskussionen här av respekt mot henne. Jag önskar henne all lycka i framtiden."

I inlägget förklarar Blondinbella också hur hon resonerar kring anställning av praktikanter. 

Många som sökte

Tidigare har Blondinbella själv skrivit om att ungefär 100 personer sökt platsen. 

"Praktikplatsen startar i april och fungerade det så erbjuder vi anställning i september", skrev hon då.

I samband med att de båda parternas texter uppmärksammats raderade praktikanten sin blogg. Ett inlägg som uppges vara en printscreen av det nämnda finns återgivet här.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!