Dessie utreds för ADHD

- 15/04/2013, 16:44 -
Hon skriver själv om beslutet som var svårt att ta.
1 av 4

Hon skriver själv om beslutet som var svårt att ta.

Stella Pictures

Det är familj och vänner som övertalat henne.
2 av 4

Det är familj och vänner som övertalat henne.

Webstagram

Även bloggerskan Blondinbella har fått diagnosen ADHD.
3 av 4

Även bloggerskan Blondinbella har fått diagnosen ADHD.

Stella Pictures

Precis som Linda Rosing, numera Thelenius.
4 av 4

Precis som Linda Rosing, numera Thelenius.

Maja Suslin/Scanpix

Nu vill den 18-åriga bloggerskan Dessie få hjälp att pussla ihop vardagen. Efter ett längre samtal med en psykolog skriver hon att det är dags att söka hjälp för det hon misstänker är ADHD.

Efter påtryckningar från familj, vänner och pojkvän tog bloggerskan Desisrée "Dessie" Nilsson, 18, mod till sig och lyfte luren. 

"Jag tar äntligen tag i min ADHD, även om jag inte ville göra detta från början så ska jag göra en utredning", skriver hon i sin välbesökta blogg. 

Bloggerskan ska ha kontaktat en psykolog för ett längre samtal och bestämt tid för ett patientbesök.

"Jag hoppas att dom kan hjälpa mig nu, för efter många år så tar jag äntligen tag i det här och känner att jag behöver hjälp med vardagen! Jag har väldigt svårt med att ta tag i viktiga saker, och få ordning på allt", skriver hon

Gått i specialskola

18-åringen har tidigare berättat att hon gått i en skola anpassad för barn med koncentrationssvårigheter. Dessie har även berättat om en utekväll på krogen som slutade i att hon fick göra ett urinprov efter att polisen tyckt att hon uppträtt "som att hon gått på något". 

"Alla tror att jag går på något min pojkväns kompisar har frågat 100 gånger bara för att jag aldrig kan sitta stilla och är så himla hypad hela tiden. Men va fan, bara för man är hype behöver man inte gå på droger?!", skrev hon då och poängterade att provet inte visade något spår av olagliga substanser. 

Andra svenska kändisar med ADHD.

Även Blondinbella, Linda Thelenius, före detta Rosing, rapparen Petter och dj-stjärnan Sebastian Ingrosso har berättat om sin diagnos ADHD. 

Bakom kulisserna på Nöjesguidens plåtning med Dessie: