Desirée Nilsson, 18, innan hon gasar iväg.
1 av 6
Desirée Nilsson, 18, innan hon gasar iväg.
Obligatoriska bilder till bloggen.
2 av 6
Obligatoriska bilder till bloggen.
Mer bilder till bloggen, och Instagram.
3 av 6
Mer bilder till bloggen, och Instagram.
Pojkvännen Simon fotar.
4 av 6
Pojkvännen Simon fotar.
Desirées blogg är den femte mest lästa privata bloggen i Sverige.
5 av 6
Desirées blogg är den femte mest lästa privata bloggen i Sverige.
Efter åkturen tar hon en cigg. "Det var kul", säger hon.
6 av 6
Efter åkturen tar hon en cigg. "Det var kul", säger hon.

Dessie: Jag vill flytta till Kina och ha två barn

Hon tycker att marijuana borde finnas på recept, kan gråta på beställning, är flygrädd men tokig i snabba bilar. Nyheter24 sätter sig bakom ratten med storbloggerskan Desirée Nilsson, 18.


Desirée Nilsson

Bloggar varje dag. 

Finns på Instagram.

Och Twitter.

Snabba bilar

Vill du också prova på Lamborghini och Ferrari? Beställ samma tur som Desirée gjorde här.

– Jag kan aldrig sitta still, säger Desirée Nilsson, 18, även kallad Dessie - namnet hon byggt sin blogg på.

Desirée har bloggat sedan hon var 13 år och hennes blogg är nu den femte mest besökta privata bloggen i Sverige, enligt bloggportalen. Det höga antalet besökare bidrar till att hon "tjänar så att hon klarar sig" och behöver inte något annat jobb.

När hon vaknar tar hon en cigg och säger godmorgon till sina läsare. "Man måste alltid blogga så fort man vaknar". Sen tidsinställer hon några inlägg och drar till stan; fikar, shoppar och går på möten. Ett klassiskt bloggliv.

– Planeringsmöten är det varje vecka: hur går det med annonsörerna, vad jag ska blogga om, ja du vet reklam och sådant där, förklarar Desirée.

Sen fikar hon kanske igen - med någon annan. 

– Jag har jättemycket fritid, nästan för mycket, säger hon. 

Vi sitter i en bil på väg till ett ställe utanför stan. Desirées pojkvän sen över ett år tillbaka, Simon, 28, kör oss. 

I dag behöver inte Desirée sitta still länge till. Eller jo, sitta ska hon göra, men i fordon som är kända för fart, precis som hon själv. Desirée ska nämligen få prova på att åka Ferrari och Lamborghini för första gången. Hon älskar snabba bilar.

"Fick nästan orgasm när jag gasade", bloggade hon om turen efter vårt möte.

Redo för barn

Hon beskriver sig själv som en teaterapa, en tjej som tycker om uppmärksamhet. Desirée kan visserligen gråta på beställning - "speciellt om jag och killen har bråkat - ibland överdramatiserar jag" - men tror ändå inte att skådespelaryrket skulle passa henne.

– Jag tror det är en sak att vara en bloggerska som kan skapa drama och en annan sak att jobba som skådespelare på heltid - jag har nog inte den talangen.

Desirée och Simon ska snart flytta ihop i en nyköpt lägenhet. Skulle hon bli gravid skulle hon behålla barnet. Simon säger att han också känner sig redo för tillökning. 

– Frågan är om hon är det, flikar han in.

– Alltså, visst gillar jag att festa men om jag skulle bli gravid skulle jag såklart bete mig annorlunda, svarar hon. 

Simon igen: 

– Att festa är det bästa hon vet, skriv det.

Rädd att tappa kontrollen

Desirée slår skämtsamt till honom på benet. De verkar nykära. Simon ska snart åka på semester till Kina som hans familj kommer från och säger att han gärna vill att Desirée ska följa med. Hon vill också - det finns bara ett problem. 

– Jag är så himla flygrädd. En gång var jag tvungen att gå av planet precis innan vi skulle åka. En annan gång fick jag sitta med piloterna och då gick det mycket bättre - men rädslan är så extrem att det hindrar mig från att resa, säger hon.

– Jag tror det handlar om kontrollen, jag ogillar att inte ha kontroll.

Desirée kanske bilar ner till Spanien i sommar i stället, med kompisen och bloggerskan Paulina Danielsson, mer känd som Paow. 

Vi är framme vid bilprovningen. Där står den vita Lamborghinin och den röda Ferrarin och bara väntar. 

Legalisera marijuana som läkemedel

När Desirée kommer tillbaka från sin två turer tar hon en cigg.

– Det var kul, ganska halt eftersom det har regnat så jag vågade inte gasa, men bara jag tryckte lite så kände jag hur stark motorn var, säger hon.

Desirée har vissa framtidsplaner för sin karriär som bloggerska. Speciellt ett projekt jobbar hon på just nu, som är hemligt. Hon ger oss en teaser:

Bloggare beskriver ofta hur glamouröst liv de lever, de flesta berättar aldrig om baksidorna. Men jag kommer snart att visa en sida av bloggandet som ingen riktigt visste om, säger hon.

Om projektet kommer ta upp drama och droger, något som många anser präglar en viss del av bloggvärlden, är oklart. När det gäller droger tar Desirée avstånd från kokain men tycker att marijuana ska vara lagligt - för vissa. 

– Jag tycker man borde kunna skriva ut marijuana som läkemedel inom viss vård - och givetvis inom ramar så det inte används på fel sätt. Jag är emot kokain och sådana droger men tror att just marijuana faktiskt kan hjälpa inom viss vård av sjuka.

Hon har inga planer på att sluta blogga. Tvärtom. Dessutom vill hon komplettera den bild läsaren fått av henne med en bok om sitt "riktiga jag". 

– Boken ska fungera som pepp till ungdomar som har det svårt. Jag har själv varit med om en hel del och vill berätta att livet går både upp och ner. Det finns så mycket mina läsare inte vet om mig, säger Desirée.

Vad gör du om tio år?

– Då har jag ett eller två barn och jag skulle nog faktiskt vilja bo i Kina också eftersom Simon kommer därifrån. Jag måste bara lära mig kinesiska först. Och bota min flygrädsla. 

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!