Kanalens producent menar att man haft "glimten i ögat". Andra menar att priset "tyder på dåligt omdöme och dålig kvinnosyn".
1 av 5
Kanalens producent menar att man haft "glimten i ögat". Andra menar att priset "tyder på dåligt omdöme och dålig kvinnosyn". - Foto: Lars Pehrson/Scanpix/Faksimil C More hockey/Bilden är ett montage
Ida Ali-Lindqvist, sportredaktör och journalist på Feministiskt Perspektiv, menar att konceptet både är "ofräscht, tröttsamt och gubbigt". Håller du med henne?
2 av 5
Ida Ali-Lindqvist, sportredaktör och journalist på Feministiskt Perspektiv, menar att konceptet både är "ofräscht, tröttsamt och gubbigt". Håller du med henne? - Foto: Ida Ali-Lindqvist
Blondinbella har tidigare berättat att hon sökt hjälp hos en psykolog efter näthat och hotbrev.
3 av 5
Blondinbella har tidigare berättat att hon sökt hjälp hos en psykolog efter näthat och hotbrev. - Foto: All Over Press
Blondinbella och Pingis Hadenius har bland annat en bok om ekonomi på gång. Den lanserar i början av september.
4 av 5
Blondinbella och Pingis Hadenius har bland annat en bok om ekonomi på gång. Den lanserar i början av september. - Foto: FameFlynet Sweden
Löwengrip och fästmannen Odd Spångberg väntar just nu sitt första barn.
5 av 5
Löwengrip och fästmannen Odd Spångberg väntar just nu sitt första barn. - Foto: Stella Pictures

Blondinbella hånad på gala: "Dålig kvinnosyn"

'Blondinbellas vandringspokal'. Så hette priset som delades ut till en bråkig hockeyspelare. Nu väcks kritik mot CMore och prisutdelningen: – Det tyder på dåligt omdöme. Dålig kvinnosyn, säger sportredaktören Ida Ali-Lindqvist.


Mer om Löwengrip

Isabella Löwengrip driver en av Sveriges största bloggar med 300 000 unika läsare i veckan. 

Isabella har drivit fem aktiebolag och startade det första; Blondinbella AB som 16 åring.

Entreprenören Isabella Löwengrip, 22, mer känd som Blondinbella, har inte legat på latsidan de senaste åren. Profilen har startat sitt eget klädmärke, sin egen tidning, släppt två böcker, jobbar på ännu en om privatekonomi, startat flera företag, designat smycken, föreläst och driver samtidigt en av Sveriges största bloggar. 

Därför kan det tyckas lite märkligt att priset "Blondinbellas vandringspokal", under CMore:s inofficiella hockeygala på torsdagskvällen, delades ut till den hockeyspelare "som har fått stora rubriker för en begränsad prestation".

Priset gick till Linköpings spelare Lee Goren.

– Fick han en smäll under säsongen skulle han via media gå ut och hota och sätta diverse knytnävar i halsen, sa prisutdelaren och Färjestads Sanny Lindström uppger Aftonbladet

"Here we go again"

Ida Ali-Lindqvist, sportredaktör och journalist på Feministiskt Perspektiv, är kritisk till priset och dess förklaring. 

– Jag tycker att detta är ofräscht, tröttsamt och gubbigt. "Here we go again" liksom. Det i en sport som har en image av sig att vara väldigt macho, heteronormativ och dras med dåliga värderingar. Då kanske man inte behöver förstärka det genom att uppmärksamma en förlöjligande kategori med en ung kvinna som symbol för detta och dessutom kalla det för vandringspokal, säger hon till Nyheter24 och fortsätter:

– Det tyder på dåligt omdöme. Dålig kvinnosyn. Vilken hockeypublik vill Cmore sport locka till sig? Tydligen inte de som har Blondinbella som förebild i alla fall. Hade det inte inte sett ut som det gör inom hockeyn och hade de inte varit så att kvinnor i samhället generellt sett förminskas och förlöjligas för att gubbar ska skrocka över det så hade saken kunnat ses som en enskild företeelse. Men så ser samhället inte ut. 

Hon kritiserar också kanalen som sände galan.

– Förstår de inte vad blir bärare av, eller struntar C more sport  i det? Ja som sagt, ofräscht och omdömeslöst agerande av C more sport. Det förstärker bilden av en sport som inte riktigt är i takt med tiden.

CMore:s svar på kritiken

Vi kontaktar CMores exekutiva producent, Johan Cederqvist, för en kommentar gällande prisutdelningen. Han håller inte med Ida-Ali Lindqvists kritik, men menar att det är viktigt att lyssna på den.

Hur förhåller ni er till den här kritiken? 

– Vi vill givetvis inte uppfattas så, men håller inte med Ida Ali-Lindqvist i det här fallet. Det här var ett pris med glimten i ögat och det var även "Bryan McCabe award" som delades ut och jag tycker underlaget är väldigt litet för att sluta sig till att det är ett utslag av dålig kvinnosyn, säger Johan Cederqvist, exekutiv producent för Cmore. 

Ida Ali-Lindqvist menar att priset förstärker bilden av en sport som "inte riktigt är i takt med tiden". Vad har Cmore sport för ansvar gällande att främja till exempel jämlikhet?

– Jag vet inte vad hon baserar den bilden på, men i fråga om jämlikhet går den slutsatsen tvärtemot de undersökningar vi har tagit del av vad gäller publikutvecklingen för hockey. Vi har givetvis ett stort ansvar med den megafon som vi har och vi vill inte exkludera någon sportintresserad från att vilja se våra sändningar.

Samtidigt förklarar Cederqvist att han är "övertygad" om att tittarna förstår att priset delades ut "med glimten i ögat".

– Jag är övertygad om att våra kunniga tittare förstår detta och att de inte fått lägre tankar om vare sig Isabella Löwengrip eller Bryan McCabe.

Blondinbella som just nu väntar sitt första barn har under åren fått mycket ris - men också mycket ros för sin vilja att uppmuntra ungt och kvinnligt entrepenörsskap, höja ungas självförtroende samt att kvinnor ska vara nöjda med sin egen kropp.

Nyheter24 har sökt Blondinbella för en kommentar.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Celine Dion om sjukdomen: Hoppas på mirakel

1 timme sedan

Förlustaffären: Nu har lyxvillan från SVT:s “Husdrömmar” sålts

igår 21:37
Nu har har den omtalade lyxvillan från SVT:s “Husdrömmar” sålts. Huset är byggt med hjälp av en feng shui-expert och kostade 14 miljoner. Men det blev en riktig förlustaffär när paret sålde villan på Värmdö.

Aboriginer får tillbaka spjut – efter 250 år

igår 20:50
Fyra aboriginska spjut som togs från Australien till England av den brittiske upptäcktsresanden James Cook och hans besättning 1770 har återlämnats till Australiens urbefolkning.

Brosnan i huvudrollen när boksuccé blir film

igår 19:20
Han fick sitt genombrott som detektiven Remington Steele i tv på 1980-talet. Nu ska Pierce Brosnan spela brottsutredare igen. Den irländske skådespelaren får huvudrollen när boksuccén "Torsdagsmordklubben" filmatiseras.

Nya skräckbilder på Johanna Toftbys ansikte – vill varna andra

igår 16:30
Johanna Toftby Fors, 50, väljer nu att visa upp bilder på sitt ansikte som skiftar i både blått, grönt och gult.

"Songs of conquest" får släppdatum

igår 15:24
Göteborgsbaserade Lavapotion är snart klara med sin debuttitel, det turordningsbaserade strategispelet "Songs of conquest", som man filat på sedan 2017.