Hannah Widerstedt från Vallentuna gjorde sig känd som bloggare innan hon gick in i Big Brother huset. Nu försörjer hon sig på sin konst.
1 av 5
Hannah Widerstedt från Vallentuna gjorde sig känd som bloggare innan hon gick in i Big Brother huset. Nu försörjer hon sig på sin konst.
Senare kom det fram att all bara varit ett konstprojekt - enligt henne själv. Snabbt ändrade hon image.
2 av 5
Senare kom det fram att all bara varit ett konstprojekt - enligt henne själv. Snabbt ändrade hon image. - Foto: Eyewitness Pictures Sweden / STELLA PICTURES
Hanna vann titeln årets bloggprovokatör på Blog Awards. Sedan berättade hon att allt var ett konstprojekt.
3 av 5
Hanna vann titeln årets bloggprovokatör på Blog Awards. Sedan berättade hon att allt var ett konstprojekt. - Foto: Yessica Thor / FameFlynet
Här lämnade hon Big Brother-huset frivilligt. Tittarna köpte hennes karaktär och hon blev en stor snackis.
4 av 5
Här lämnade hon Big Brother-huset frivilligt. Tittarna köpte hennes karaktär och hon blev en stor snackis. - Foto: Daniel Johansson/Stella Pictures
Här under en sändning i Big Brother.
5 av 5
Här under en sändning i Big Brother. - Foto: Stella Pictures

Efter fyra månaders tystnad - Widerstedt tillbaka med blogg

I fyra månader har det varit tyst. Inte en enda bokstav har konstnären och den före detta "Big Brother"-deltagaren Hanna Widerstedt skrivit i sin blogg sedan den 24 februari. Tills nu. För Nyheter24 berättar hon om den svåra tiden.


Så beskriver Hanna sig själv

"Jag är konstnär och ligger bakom det omtalade ”LV-Projektet”, där jag granskade bloggvärlden genom att agera en fiktiv person vid namn Louis Vulgorette. 

Louis hade Sveriges tredje största blogg och var väldigt omtalad i media, deltog även i den svenska dokusåpan Big Brother."

Hanna Widerstedt, 22, är tillbaka

"Ja, då var man här igen för att skriva. Denna blogg jag lämnade för att kunna göra något viktigt. Reparera min själ", skriver profilen och fortsätter:

"Jag var trasig från december 2012 fram till april 2013, men jag ville inte berätta något. Jag kände mig kanske lite misslyckad som gick in i väggen och levde större delen av mitt liv som en zombie."

Widerstedt beskriver hur hon lockats att skriva i den tidigare så välbesökte bloggen under den period hon mått dåligt. Men inte förrän nu, när allt börjar gå åt rätt håll är hon tillbaka.

– Det känns bra att börja blogga, jag har ny kraft. Livet har varit väldigt hårt de senaste månaderna med dödsfall, ångest och sorg. Jag var på den absoluta botten i hela mitt liv, allting påverkades, säger hon till Nyheter24.

Har din konst blivit influerad av hur du mått det här året?

– När det var som värst var det ångest, jag grät när jag målade. Jag hade panikattacker dagligen, jag tänkte "hur kan jag ha levt ett så bortskämt liv innan med problem som vilka kläder jag skulle ha på mig för dagen?" Jag kunde inte skapa för mina händer darrade, jag trodde jag skulle dö av all ångest, säger hon.

Motiven blev ofta kvinnor utan hår.

– Det kändes som om jag hade cancer fast ingen såg. Jag är väldigt kall som person, jag har aldrig gråtit inför mina närmaste vänner, det är som en spärr. Jag kan inte gråta bland människor, fortsätter hon.

Efter att Widerstedt fått träffa en läkare blev allt bättre. 

– Panikattackerna blev färre och livet blev ljusare. Jag tog kontakt med alla människor jag lagt åt sidan, började gå ut och se livet för vad det var - underbart. Jag kan stanna upp nu under mina kvällspromenader och bara andas in all luft. Känner mig som buddha nästan, säger hon och skrattar.

Lurade alla i teve

Det var en omtumlande tid för Widerstedt som i efterhand avslöjade att hon lurat hela Sverige med sin karaktär "Louis Vulgorette". En karaktär som provocerade, inte minst genom sina videoklipp och sin medverkan i "Big Brother" 2012. Något som tog hårt på profilen som beskriver karaktären som "en bimbo".

Räddningen blev den läkare som Widerstedt fick träffa i slutet av februari. 

– Hon betydde mycket för mitt tillfrisknande. När hon såg mig var jag blek, darrig och rädd. Sakta sakta bröt hon ner mig, fick mig att gråta ur all sorg jag burit, skriver hon vidare

Nu är det Berlin som väntar för den unga konstnären

Så blev hon känd:


Första klippet med "riktiga" Hanna:

Hanna Widerstedt:

/
/
/
/
Relaterat
Senaste nytt

Ursäkta men, vad hände precis i Bonde söker fru 2023?

1 timme sedan

Lisa Ohlin regisserar militärthriller

1 timme sedan
Regissören Lisa Ohlins nya projekt blir en spionthriller som utspelar sig i Karlskronas skärgård och på Gotland.

Följarna rasar efter Youtube-trion JLC:s prank: "Riktigt taskigt"

idag 16:13
Youtubegruppen JLC:s grova prank på närmaste kollegan. Nu rasar följarna i kommentarsfältet: "Osmakligt!"

Ernst Kirchsteiger ger svar på tal till TV4-tittarna: ”Lägg ner”

idag 14:00
TV4-tittarna reagerar på Ernst Kirchsteigers nya lampskärm i programmet "Hemma med Ernst". Han svarar nu på kritiken.

Camilla Läckberg på Times bästa-lista

idag 13:58
Time Magazine har utsett tidernas bästa deckare, och med på listan finns Camilla Läckbergs "Isprinsessan". "Tårarna rinner", kommenterar författaren utnämningen.

Det tog Tove Dalsryd med sig hem från Robinson 2023: "Hänger kvar..."

idag 13:56
Tove Dalsryd har redan gjort stort intryck i Robinson 2023, där hon hör till Lag Syd. Nu avslöjar en av hennes vänner vad Tove tog med sig hem från ön...

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.