Dessie skriver att det är svårt att sluta - Blondinbella tycker att det borde vara en självklarhet.
1 av 3
Dessie skriver att det är svårt att sluta - Blondinbella tycker att det borde vara en självklarhet. - Foto: Stella Pictures/Bilden är ett monatge
Dessie berättade om graviditeten som hade kommit som en chock.
2 av 3
Dessie berättade om graviditeten som hade kommit som en chock. - Foto: Stella Pictures.
Löwengrip och fästmannen Odd Spångberg väntar just nu sitt första barn och gifter sig i sommar.
3 av 3
Löwengrip och fästmannen Odd Spångberg väntar just nu sitt första barn och gifter sig i sommar. - Foto: Stella Pictures

Blondinbella till hård attack mot gravida Dessies rökande

De båda storbloggarna Blondinbella och Dessie väntar barn. Men det finns en sak de inte är överrrens om - rökning under graviditeten.


Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev
Rökning ökar risken för:

– Att fostret växer dåligt

– Missfall 

– För tidig förlossning

– Moderkaksavlossning

– Plötslig spädbarnsdöd

Via Vårdguiden.

Isabella "Blondinbella" Löwengrip, 22, brukar sällan svara på påhopp från andra bloggare eller skriva negativt om andra. Men det finns gränser för den blivande mamman. En verkar vara rökning under graviditeten. Något som fått entreprenören att ryta ifrån ordentligt.

Nyheter24 har tidigare skrivit om att storbloggerskan Desirée "Dessie" Nilsson, 18, fortsatt röka även efter hon fått reda på att hon är gravid. I flera inlägg har bloggerskan som nyligen passerat tolfte veckan skrivit om svårigheterna att sluta efter ett tungt beroende. Senast under torsdagen skrev hon om beslutet att inte sluta helt.

"Jag skäms för att jag röker, och försöker mer än allt att sluta, men det är svårt. Och alla kan inte sluta röka direkt, utan blir då istället stressade med mera som är farligt för barnet Det är bättre att man tar det i sin takt, och från att röka massor till en till två per dag är riktigt bra", skriver hon.

"Det är så oerhört själviskt"

Men inlägget verkar alltså ha fått Blondinbella att ryta ifrån. I ett inlägg ägnat till frågan skriver hon om hur upprörd hon blir när hon läser att många kommenterat att det inte är något farligt att röka under graviditeten. 

"Jag vet att rökning är ett beroende, men vet man att man inte kan sluta den dagen då stickan visar ett plus då tycker jag att man ska fundera på om man ska skaffa barn. Det är så oerhört själviskt och elakt att utsätta din ofödda bebis för nikotin och tobak. Det är precis samma sak som om du några gånger per dag skulle sitta och andas in rök i din bebis mun". 

Hon avfärdar också samtliga argument som Dessie använt i sitt inlägg för att inte sluta tvärt.

"Om ett beroende är viktigare än sitt egna barn, då ska man inte ha barn enligt mig", skriver hon vidare.

/
/
/
/
/