Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Här retuscheras tre vanliga tjejer till size zero i Veckorevyn

- 18/07/2013, 15:58 -
1 av 2

Faksimil veckorevyn.se/Alexander Pihl

2 av 2

Faksimil veckorevyn.se/Alexander Pihl

Ur arkivet: Tidningen Veckorevyn vill få fler att reagera på de närmast onaturliga resultaten av retuschering som varje dag basuneras ut till unga kvinnor via magasin. Se hur tidningens retuschkupp blev.

Tidningen Veckorevyn har i flera år kämpat för att motverka osunda ideal. Bland annat har man valt att avstå från att ha annonser som gör reklam för skönhetsoperationer eller viktminskningspreparat och aktivt valt att publicera modeller i olika storlekar.

"Size Zero" har i Veckorevyns regi bytts ut mot "Size Hero"

Tidningen har också försökt slå hål på ideal genom reportaget "VR avslöjar det galna bildfusket", i vilket tre läsare fick en “kändisretusch”.

Men resultatet är skrämmande. De unga kvinnorna har retuscherats om till "perfektion" – ja, i alla fall enligt rådande Hollywood-ideal mätt. 

Midjor har krympt, ben har förlängts, hud slätas ut och sminket förstärks på bilderna fotograferade och retuscherade av Alexander Pihl.

– Förhoppningsvis förstår folk att de inte kan uppnå det resultatet de ser på bilder, sa 21-åriga Diana som retuscherats som Britney Spears i Veckorevyn.

Se hur retuschen kan gå till och hur resultet i VR blev här

Hur mycket har förändrats sedan det publierade reportaget? Nyheter24 tycker att det är högst aktuellt - tyvärr.