1 av 13
2 av 13
3 av 13
4 av 13
5 av 13
6 av 13
7 av 13
8 av 13
9 av 13
- Foto: FameFlynet
10 av 13
- Foto: FameFlynet
11 av 13
- Foto: FameFlynet
12 av 13
- Foto: FameFlynet
13 av 13
- Foto: FameFlynet / Yessica Thor

Han är killen bakom konstbilderna – se målade Kenza och Foki

I sin portfolio har Henric Aryee flera porträtt av några av Sveriges mest kända och största bloggare. Bland andra på Kenza Zouiten, Blondinbella och Angelica Blick.


Här kan du se konsten

"Om ni är vill se lite hur jag arbetar kommer jag sitta och måla live med projektor den 8-9 November på Clarion Hotel Sign i Stockholm."

Han bloggar här.

Här hittar du Henrics hemsida.

Det första porträttet av en bloggare målade 29-åriga Henric Aryee 2011 på Kissie. 

– Porträttet fick otroligt bra respons och mycket uppmärksamhet. Dem flesta uppskattar det jag gör, framförallt dem som blir avmålade och även deras fans, berättar Aryee för Nyheter24.

Redan som 12-åring hade Henric Ayree bestämt sig. Han ville jobba med konst på ett eller annat sätt.

– Konsten är mitt främsta intresse. Jag strävar alltid efter att bli bättre och lära mig nya saker. Jag förundras ofta över alla duktiga konstnärer som finns runt om i världen.

Hur lång tid tar det att måla ett bloggporträtt?

– Det kan variera oerhört beroende på den stil och teknik jag använder. Vissa kan ta mig några dagar medan andra blir ett återkommande projekt under flera veckors tid. Och vissa blir jag faktiskt aldrig klar med.

"Jag hade en varierande uppväxt"

Ofta använder Aryee sig av en eller flera bilder som utgångspunkt när han målar.

– Jag inspireras av mycket. Men jag kombinerar element från olika bilder och från min egen fantasi för att skapa något nytt och unikt. Jag har inget intresse av att återskapa ett fotografi, då kan man lika gärna bara använda fotot, säger han och fortsätter:

– När jag målar av en specifik person tittar jag på många bilder för att få en klarare bild av vad som kännetecknar deras utseende. Sedan överdriver jag vissa drag hos personen, framförallt de som sticker ut. Det är lika viktigt för mig att fånga deras personlighet som utseende. 

Aryee har arbetat som illustratör, formgivare och har haft flera utställningar.

– Jag hade en varierande uppväxt och har bott i flera länder, något som kanske återspeglas i mina verk som kan innehålla många olika influenser, säger han till Nyheter24. 

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Prestigefyllt EU-pris till tysk film

Tummad äventyrsbok återlämnad – efter 105 år

1 timme sedan
Ett exemplar av sir Walter Scotts klassiska bok "Ivanhoe" har återlämnats till ett bibliotek i Colorado. Den lånades ut 1919 men ingen förseningsavgift, som klättrat upp till motsvarande cirka 150 000 kronor, kommer att krävas in.

Så gör du hitlåtar med AI – enkelt och helt gratis

idag 16:01
Udio är ett nytt AI-verktyg som kan skapa realistiska låtar. Här är allt du behöver veta om Udio och hur du använder det för att skapa din egen AI-musik.

CAIA Cosmetics reklam med Mentos väcker ilska: "Smaklöst"

idag 15:47
CAIA Cosmetics släppte i dagarna en serie läppglans som är ett samarbete med godiset Mentos. Nu möts en av reklamfilmerna för produkterna av hård kritik. "Har CAIA tappat det helt?" och "Smaklöst" är några reaktioner.

Antonija Mandirs korta svar till TV4: "Ur arslet"

idag 15:41
Det var under veckan som Antonija Mandir berättade för sina följare att hon fått ett erbjudande från TV4 som hon valt att tacka nej till.

Efter 55 år – Beatlesfilm får nypremiär

idag 15:38
Filmen "Let it be" har länge legat orörd i arkiven. Men nu ska Beatlesdokumentären visas igen – nästan 55 år efter premiären, uppger Variety.