Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Han är killen bakom konstbilderna – se målade Kenza och Foki

- 15/10/2013, 14:40 -
1 av 13

2 av 13

3 av 13

4 av 13

5 av 13

6 av 13

7 av 13

8 av 13

9 av 13

FameFlynet

10 av 13

FameFlynet

11 av 13

FameFlynet

12 av 13

FameFlynet

13 av 13

FameFlynet / Yessica Thor

I sin portfolio har Henric Aryee flera porträtt av några av Sveriges mest kända och största bloggare. Bland andra på Kenza Zouiten, Blondinbella och Angelica Blick.

Det första porträttet av en bloggare målade 29-åriga Henric Aryee 2011 på Kissie. 

– Porträttet fick otroligt bra respons och mycket uppmärksamhet. Dem flesta uppskattar det jag gör, framförallt dem som blir avmålade och även deras fans, berättar Aryee för Nyheter24.

Redan som 12-åring hade Henric Ayree bestämt sig. Han ville jobba med konst på ett eller annat sätt.

– Konsten är mitt främsta intresse. Jag strävar alltid efter att bli bättre och lära mig nya saker. Jag förundras ofta över alla duktiga konstnärer som finns runt om i världen.

Hur lång tid tar det att måla ett bloggporträtt?

– Det kan variera oerhört beroende på den stil och teknik jag använder. Vissa kan ta mig några dagar medan andra blir ett återkommande projekt under flera veckors tid. Och vissa blir jag faktiskt aldrig klar med.

"Jag hade en varierande uppväxt"

Ofta använder Aryee sig av en eller flera bilder som utgångspunkt när han målar.

– Jag inspireras av mycket. Men jag kombinerar element från olika bilder och från min egen fantasi för att skapa något nytt och unikt. Jag har inget intresse av att återskapa ett fotografi, då kan man lika gärna bara använda fotot, säger han och fortsätter:

– När jag målar av en specifik person tittar jag på många bilder för att få en klarare bild av vad som kännetecknar deras utseende. Sedan överdriver jag vissa drag hos personen, framförallt de som sticker ut. Det är lika viktigt för mig att fånga deras personlighet som utseende. 

Aryee har arbetat som illustratör, formgivare och har haft flera utställningar.

– Jag hade en varierande uppväxt och har bott i flera länder, något som kanske återspeglas i mina verk som kan innehålla många olika influenser, säger han till Nyheter24.