Dani Karlsson vann Miss World Sweden 2010.
1 av 5
Dani Karlsson vann Miss World Sweden 2010.
Dani Karlsson är både som bloggare och modell.
2 av 5
Dani Karlsson är både som bloggare och modell.
Här är hon under en demonstration.
3 av 5
Här är hon under en demonstration.
Istället för att ringa och prata av sig så målar Dani ofta.
4 av 5
Istället för att ringa och prata av sig så målar Dani ofta.
Här med väninnan Rebecca Simonsson.
5 av 5
Här med väninnan Rebecca Simonsson.

Skönhetsdrottningens största fobi i livet: "Min egen vagina"

Storbloggaren och modellen Dani Karlsson hyllas av läsare efter inlägget om smärtan och ångesten kring sitt eget kön.


Lär dig mer om vaginism

"Vaginism betyder slidkramp och innebär att musklerna i slidans nedre del drar ihop sig när man försöker eller tänker på att föra in något i slidan. Samtidigt som man får kramp kan man känna en brännande smärta i slidöppningen." - Umo.se

Har du eller känner du någon med samma problem? Vänd dig till en ungdomsmottagning eller vårdcentral. De kan hjälpa en eller hänvisa vidare till en gynekolog eller mottagningar som är specialiserade på smärta vid samlag.

I den personliga texten berättar den före detta Miss World-kandidaten Dani Karlsson, 27, bland annat om hur hon redan i lågstadiet började må dåligt bara av att prata om vaginor. Varje gång hon cyklade eller använde tampong kändes det som "vassa knivar i underlivet". 

I inlägget skriver bloggaren om läkarens nonchalanta råd: "drick ett glas vin innan sex." Hemma fick hon bita i kudden för att inte skrika högt av smärta under samlaget med sin dåvarande pojkvän. Men hans hot om att vara otrogen gjorde att Dani inte vågade säga ifrån. 

För att dämpa smärtan och ångesten försökte bloggaren självmedicinera sig med både muskelavslappnande, alkohol och smärtstillande. Flera år och depressioner senare fick Dani diagnosen Vaginism, och hyllas nu av många kvinnor för att hon vågar berätta. 

"Jag vill tacka dig av hela mitt hjärta!", "Är så imponerad av dig att du berättar" och "Jag sitter och gråter här" är några av de många kommentarerna på bloggen. 

– Jag är så glad att jag efter alla år valde att berätta för er. Jag grät när jag skrev det och när jag läste era kommentarer nästa dag, skriver Karlsson i ett nytt inlägg.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

"Den sista resan" mest sedda dokumentären

Allt om SampeV2: Lön, längd och om han har flickvän

Sampev2 är en av Sveriges största youtubers. Men hur mycket vet du egentligen om honom? Nyheter24 reder ut några av de vanligaste frågorna som svenskarna googlar om Sampev2.

Swifts album slog Spotify-rekord

1 timme sedan
Nya rekord från Taylor Swift hör inte till ovanligheterna – men nu har hon slagit ännu ett. Världsstjärnans nya album "The tortured poets department" skriver Spotify-historia som det första albumet som passerat 200 miljoner lyssningar på en enda dag på strömningstjänsten. I och med detta blir hon även den mest strömmade artisten någonsin på en enda dag, skriver Variety.

Niklas Strömstedts miljoner – så mycket pengar tjänar folkkära artisten

2 timmar sedan
Att Niklas Strömstedt är både folkkär och framgångsrik råder det inga tvivel om. Men hur mycket pengar tjänar han? Nyheter24 har kikat närmare på artistens bolag och inkomst.

Författare bojkottar amerikansk Pen-gala

3 timmar sedan
31 författare och översättare bojkottar årets stora amerikanska Pen-gala. Bojkotten är en protest mot vad man kallar organisationens misslyckande med att skydda palestinska författare i Gaza.

Talmannen ger ut poesi – "med stor ödmjukhet"

idag 07:58
Han har poesin att tacka för en lyckad första dejt med sin fru och citerar gärna dikter i ämbetet. Men när talmannen Andreas Norlén nu ger ut en diktantologi är han nervös. Jag hoppas folk inte börjar förhöra mig, säger han.