Söndag 23 Jan
Stockholm

Skönhetsdrottningens största fobi i livet: "Min egen vagina"

Dani öppnar upp sig för sina läsare.
1 av 6
Dani öppnar upp sig för sina läsare. Foto: Webstagram
Dani Karlsson vann Miss World Sweden 2010.
2 av 6
Dani Karlsson vann Miss World Sweden 2010. Foto:
Dani Karlsson är både som bloggare och modell.
3 av 6
Dani Karlsson är både som bloggare och modell. Foto:
Här är hon under en demonstration.
4 av 6
Här är hon under en demonstration. Foto:
Istället för att ringa och prata av sig så målar Dani ofta.
5 av 6
Istället för att ringa och prata av sig så målar Dani ofta. Foto:
Här med väninnan Rebecca Simonsson.
6 av 6
Här med väninnan Rebecca Simonsson. Foto:

Storbloggaren och modellen Dani Karlsson hyllas av läsare efter inlägget om smärtan och ångesten kring sitt eget kön.

Kommentera (3)
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Lär dig mer om vaginism

"Vaginism betyder slidkramp och innebär att musklerna i slidans nedre del drar ihop sig när man försöker eller tänker på att föra in något i slidan. Samtidigt som man får kramp kan man känna en brännande smärta i slidöppningen." - Umo.se

Har du eller känner du någon med samma problem? Vänd dig till en ungdomsmottagning eller vårdcentral. De kan hjälpa en eller hänvisa vidare till en gynekolog eller mottagningar som är specialiserade på smärta vid samlag.

I den personliga texten berättar den före detta Miss World-kandidaten Dani Karlsson, 27, bland annat om hur hon redan i lågstadiet började må dåligt bara av att prata om vaginor. Varje gång hon cyklade eller använde tampong kändes det som "vassa knivar i underlivet". 

I inlägget skriver bloggaren om läkarens nonchalanta råd: "drick ett glas vin innan sex." Hemma fick hon bita i kudden för att inte skrika högt av smärta under samlaget med sin dåvarande pojkvän. Men hans hot om att vara otrogen gjorde att Dani inte vågade säga ifrån. 

För att dämpa smärtan och ångesten försökte bloggaren självmedicinera sig med både muskelavslappnande, alkohol och smärtstillande. Flera år och depressioner senare fick Dani diagnosen Vaginism, och hyllas nu av många kvinnor för att hon vågar berätta. 

"Jag vill tacka dig av hela mitt hjärta!", "Är så imponerad av dig att du berättar" och "Jag sitter och gråter här" är några av de många kommentarerna på bloggen. 

– Jag är så glad att jag efter alla år valde att berätta för er. Jag grät när jag skrev det och när jag läste era kommentarer nästa dag, skriver Karlsson i ett nytt inlägg.

Kommentera (3)
Kopiera länk
Dela
Senaste nytt