Fredag 21 Jan
Stockholm

Viktor Frisk om att bära kjol: "Hur kan något skapa så mycket hat?"

Viktor klär sig i det han själv vill och känner sig bekväm i och med.
1 av 6
Viktor klär sig i det han själv vill och känner sig bekväm i och med. Foto: Copyright: No name / Photographer: No name
Han struntar i vad andra tycker om att han här har en tröja från en kvinnlig kollektion och en kjol.
2 av 6
Han struntar i vad andra tycker om att han här har en tröja från en kvinnlig kollektion och en kjol. Foto:
Han är en av Sveriges största manliga bloggare.
3 av 6
Han är en av Sveriges största manliga bloggare. Foto:
Det var bland annat de här bilderna som Viktor fick många reaktioner på.
4 av 6
Det var bland annat de här bilderna som Viktor fick många reaktioner på. Foto: Copyright: No name / Photographer: No name
Vi tycker att Viktor är cool som går sin egen väg.
5 av 6
Vi tycker att Viktor är cool som går sin egen väg. Foto: Copyright: No name / Photographer: No name
Spana in Viktors blogg för fler coola outfits.
6 av 6
Spana in Viktors blogg för fler coola outfits. Foto:

Bloggvärlden är en av få branscher där kvinnor dominerar. Men de senaste åren har allt fler manliga profiler lyckats ta sig upp på topplistorna. En av dem är Viktor Frisk som nu är en av Sveriges största manliga modebloggare.

Kommentera (17)
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Följ Viktor här

Här hittar du Viktor Frisks blogg.

På Instagram kan du följa honom via namnet @viktorfrisks

18-årige Viktor Frisk skiljer sig en del från sina kanske största manliga konkurrenter, eller kollegor, Odd Spångberg och Andreas Wijk. I sin blogg utamanar han nämligen de ideal som står för hur en kille bör klä sig. 

Något som resulterat i många delade reaktioner i kommentarsfältet. Inte minst när Frisk i somras bar upp en outfit med bara ben och iklädd en kjol.

– Jag tycker ibland att det är synd att vissa kan vara så trångsynta och lägga ner mer tid på att jag bär unisex eller något som anses vara fel i stället för att lägga ner mer tid på att jobba med deras egna självförtroende och självbild för den är uppbarligen jävligt vriden, säger han till Nyheter24

"Hur kan något skapa så mycket hat?"

Inlägget med bilderna på Viktor Frisk i kjol fick så många reaktioner att Viktor Frisk tvingades förklara sitt klädval i bloggen.

"Hur kan något så litet, väcka mer reaktioner än någonsin. Hur kan något skapa så mycket ilska och hat?", skrev han då och fortsatte:

"Det river upp sår inom mig att vi inte har kommit längre än såhär, att världen står och stampar på exakt samma plats som när jag började växa upp".

Uppmanar att gå mot normen

Men det är inte bara elaka kommenterar som bloggaren tar emot. För Nyheter24 berättar Viktor Frisk även om de positiva reaktionerna.

– Jag blir så sjukt glad när framförallt killar vågar skriva positiva saker och att dem själva inspireras till att göra något liknande att gå i mot de normer som dagens sjuka samhälle har. 

För Viktor är den enda stilmissen att inte våga bära de kläder man vill i rädsla för vad andra ska tycka.

– Det är många fler än jag som vill våga mer men står tillbaka på grund av det. Fan stå på er.

Startade kampanj på Instagram

Utöver sitt bloggande som bidrar till att slå hål på normer står Viktor Frisk även bakom de hajpade kepsarna med budskapet "Fuck perfektion". 

– Jag backar tillbaka bandet några år och minns som knivar i bröstet när folk iaktog mig och skrattade åt mig för hur jag såg ut. Att jag hade finnar kunde jag inte rå för. Jag kunde inte rå för att jag inte var det många kallar ”perfekt” för att för mig så finns inte perfektion.

De hårda orden blev sedan en sporre.

– Hån kan skära sådana djupa sår att det i stället går åt andra hållet. Jag gjorde allt i min makt för att leva upp till andra människors förväntningar om mig, till en dag i mitten av januari det här året då jag med handen på hjärtat insåg att jag hur fel jag hade - då kom "FUCK PERFECTION" upp som ett ord i mitt huvud som jag inte kunde släppa. 

Frisk startade sedan kampanjen #fuckperfection på Instagram.

– Jag har aldrig sett så många människor som var på min sida, att vi ville någonting tillsammans. Jag var rörd och insåg att jag hade gjort någonting, inte för mig själv utan för så många andra. Den bästa känslan jag någonsin har haft.

Tillsammans med storbloggerskan och vännen Caroline Roxy samt hennes sambo satsade man sedan på att tillverka kepsar med budskapet på.

– Det har varit en resa där jag tror att vi alla insåg hur mycket man kunde göra för någon annan och inte bara för en själv.

Kommentera (17)
Kopiera länk
Dela