Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Elin är bloggvärldens nya stjärnskott

- 14/03/2014, 12:59 -
Vilka bloggare följer du?
1 av 21

Vilka bloggare följer du?

Detaljerna gör mycket.
2 av 21

Detaljerna gör mycket.

3 av 21

4 av 21

5 av 21

6 av 21

7 av 21

8 av 21

9 av 21

10 av 21

11 av 21

12 av 21

13 av 21

14 av 21

15 av 21

16 av 21

17 av 21

18 av 21

19 av 21

20 av 21

21 av 21

Att bli nästa stora bloggare är svårt. Men mellan avancerade objektiv och dyra märkesplagg finns det plats för någon som den vanliga unga kvinnan kan relatera till. Nyheter24:s Emma Malmlöf spår nästa stora stjärna i bloggosfären och på Instagram.

När Bloggportalen på uppdrag av Ajour förra året publicerade statistik över bloggar i Sverige stod det klart att vi aldrig bloggat så mycket som vi gör nu. 

Kategorierna är många, men modebloggarna står ut. Nyheter24 har tidigare skrivit om främst de unga kvinnor som gjort business av sin blogg och som kan dra in hundratusentals kronor varje år genom annonser.

Men topplistorna är fulla med profiler vars bloggar är ett heltidsjobb och det är svårt att slå sig igenom en vägg av flera års profilering, rutin och dyr kamerautrustning.

19-åriga Elin Sandberg är dock på väg igenom bruset. Precis som för många andra unga kvinnor startade hon sin blogg för att inspirera andra, få utlopp för sin kreativitet och sedan få respons. 

Så många timmar kräver bloggen

Varje dag lägger hon ungefär tre timmar på sin blogg där lättsmält mode ofta får ta plats på samma sätt som gjorde modebloggarna stora i början av 2000-talet - med bilder tagna genom en spegel. 

Då i katastrofal kvalité. Nu räddad av smarta telefoner vars kameror inte kräver vare sig kunskap eller kurser för att resultatet ska bli bra. 

Själv beskriver Elin sin stil som stilren, detaljrik och med en mix av material.

Och visst låter 13-14 000 unika besökare i veckan inte särskilt mycket om man jämför med toppbloggerskan och "Let's Dance"-aktuella Kenza Zouitens 500 000 under samma dagar. Men se då framför dig att 19-åriga Elin ändå kan fylla Globen med sina läsare. 

Tjänar du pengar via bloggen?

– Ja en liten slant, förklarar Elin som själv har Fanny Lyckman som en stor förebild i bloggvärlden. Fanny som snabbt efter att hon startat sin blogg tog sig in på topplistorna med hjälp av sin tuffare klädstil.  

– Hon har en grym och unik stil som jag blir väldigt inspirerad av. 

Till skillnad från när bloggarna letade sig in på nätet sammankopplar många stora bloggare nu sin Instagram med bloggen. Där finns följare världen över och möjligheten att genom enkla bilduppdateringar marknadsföra sin blogg med en länk i profilen är stora. Själv har Elin 20 000 följare på Instagram. 

– Jag tror och hoppas att de följer mig för att de blir inspirerade av mina bilder och min stil.

I kommentarerna syns frågor om de plagg som hon visar upp. Och precis som man tidigare kunnat konstatera att bloggarna varit har Instagram blivit en viktig plattform att synas på och för trender att gro. 

– Jag tror att det blir större och större för företag att visa upp sig genom Instagram. Det är ett väldigt enkelt och snabbt sätt att sprida ut reklam på, berättar Elin. 

Hur skulle du beskriva din blogg?

– Inspirerande, unik och idérik. 

Vad är dina bästa tips för att få en uppskattad blogg? 

– Att använda sig av bilder med bra kvalité, uppdatera minst tre gånger om dagen och även skriva om det som man själv har ett stort intresse för. Läsarna märker om bloggaren själv tycker att det är roligt.