Tyra Sjöstedt skriver om sina tankegångar i ett långt blogginlägg.
1 av 5
Tyra Sjöstedt skriver om sina tankegångar i ett långt blogginlägg. - Foto: Stella Pictures / David Sica
Tyra har tidigare öppet berättar om en tung tid med utbrändhet och en depression som vägrat ge sig.
2 av 5
Tyra har tidigare öppet berättar om en tung tid med utbrändhet och en depression som vägrat ge sig. - Foto: David Sica/Stella Pictures
Tyra är en förebild för många unga, här på omslaget av tidningen Veckorevyn.
3 av 5
Tyra är en förebild för många unga, här på omslaget av tidningen Veckorevyn. - Foto: Veckorevyn
Hon har nu anlitat en advokat för att ta tag i problemet som bokstavligen kom som ett brev på posten.
4 av 5
Hon har nu anlitat en advokat för att ta tag i problemet som bokstavligen kom som ett brev på posten. - Foto: Yessica Thor / Stella Pictures
Här på Blog Aawrds, hon är en veteran i bloggvärlden och fortfarande en av Sveriges största bloggare.
5 av 5
Här på Blog Aawrds, hon är en veteran i bloggvärlden och fortfarande en av Sveriges största bloggare. - Foto: Yessica Thor / Yessica Thor

Tyra om kronofogdens krav på över 200 000: Jag har inte pengarna

Brevet blev en chock för storbloggerskan och författaren Tyra Sjöstedt. Nu kräver kronofogden 28-åringen på 242 000 kronor.


Bytte storstad mot landet

Det var 2012 som bloggerskan bytte ut sitt glamourösa storstadsliv i högklackat till ett lugnt liv på landet med flera djur. 

Det är i ett långt och upprört inlägg som den 28-åriga storbloggerskan Tyra Sjöstedt ventilerar sin frustration över den skuld hon nu blivit krävd på av kronofogden. Det över ett år efter att hon valde att stänga ner sitt bolag med vilket hon drev en populär webbshop.

"I brevet står det att jag är skyldig konkursförvaltaren 242 000 fucking kronor eftersom jag fakturerade Style by Tyra det några månader innan vi ansökte om konkursen"

Tyra skriver att hon fakturerade Style by Tyra pengarna då hon betalat ett större inköp för en kollektion för hennes märke Star Rider, som inte hade med företaget att göra, med privata pengar.

"Vi beslutade att ha Star Rider under samma koncern som Style by Tyra eftersom vi hade betalsystem och lösningar - men i bokföringen skulle vi skilja de två. Star Rider hade en helt egen hemsida till och med - inget såldes på Style by Tyra", skriver en förtvivlad Sjöstedt bland annat i det långa inlägget.

Kontaktat advokat

I inlägget beskriver hon känslorna som dykt upp, arg och hjälplös är två. 

"Jag har liksom inte 242 000 kr att betala in dit!? Det är mycket pengar och alla pengar jag har är investerade i hästar och stall!? Vad ska de göra, komma och ta min bästa häst?", fortsätter hon

Nu har bloggerskan kontaktat en advokat som ska hjälpa henne att bevisa att hon betalat privat för inköpen hon fakturerat för. 

"Det är så orättvist! Jag var inte ansvarigt för ekonomi och gjorde bara allt som jag blev tillsagd att göra och bad alla dubbelkolla att det funkade, att vi kunde dela upp det så och svaret var ja", skriver hon

Kämpar mot sitt tablettmissbruk

Bloggerskan har den senaste tiden berättat öppet om sitt tablettmissbruk. Något som hon kämpat hårt med för att kunna trappa ner. 

"Två tramadol i kroppen, eftersom allt går åt helvete och jag skiter i allt och tar dom för att få må lite bättre för stunden. Är jävligt besviken på mig själv. På allt. Hur ska jag kunna ens sluta med det här när ALLT typ går åt helvete runt omkring?", skriver hon i ett nytt inlägg om motgångarna. 

Se en del av vad Tyras bok "Från blogg till business" handlar om här:


/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Jill Johnson släpper ny countrysingel

"Happy Valley"-skaparen bakom nytt Disney-äventyr

Sally Wainwright står bakom hyllade tv-serier som ”Happy Valley” och ”Gentleman Jack”. Nu är hon aktuell med äventyrsserien ”Renegade Nell” – berättelsen om hur en flicka i 1700-talets England blir stråtrövare. Huvudrollen spelas av 21-åriga Louisa Harland.

Dolly Parton kryddar Beyoncés nya

idag 04:30
Countrylegendarerna Dolly Parton och Willie Nelson ger Beyoncés nya album "Cowboy Carter" extra Westernkrydda genom talade intron till några låtar. I Partons fall en kort prata före covern på hennes egen evergreen "Jolene".

Kanonvinsten: Så mycket såldes Zoe Fay Brown sin lägenhet för

igår 23:12
I slutet på mars sålde Zoe Fay Brown sin lägenhet på Södermalm i Stockholm. Här får ni veta vad slutpriset landade på.

"Oppenheimer"-paret adlas efter succén

igår 21:32
Regissören Christopher Nolan och filmproducenten Emma Thomas tilldelas hederstitlar för sina bidrag inom filmindustrin och får nu tituleras Sir respektive Dame.

Här syns Carolas ex Jimmy med tv-stjärnan: "Puman är här"

igår 15:42
Carola Häggkvists ex-pojkvän Jimmy Källqvist såg ut att ha det trevligt med den kända tv-stjärnan...Se bilderna här på Nyheter24.