Nu hänger storbloggerskan Dessie tillsammans med Zlatan

- 18/06/2014, 16:48 -
Nu ligger Dessie och Zlatan bredvid varandra.
1 av 5

Nu ligger Dessie och Zlatan bredvid varandra.

Dessie lanserar nu sin egen app med namnet "My Secrets".
2 av 5

Dessie lanserar nu sin egen app med namnet "My Secrets".

Det är i sammarbete med företaget Mikz.
3 av 5

Det är i sammarbete med företaget Mikz.

Andra kända namn som har en app hos Mikz är Zlatan Ibrahimović och Lionel Messi.
4 av 5

Andra kända namn som har en app hos Mikz är Zlatan Ibrahimović och Lionel Messi.

– På appen kommer de att få följa med mig i min vardag, se saker de inte skulle se annars, mer hemligheter och privata delar, berättar bloggerskan.
5 av 5

– På appen kommer de att få följa med mig i min vardag, se saker de inte skulle se annars, mer hemligheter och privata delar, berättar bloggerskan.

Nu väljer bloggerskan Desirée "Dessie" Nilsson att gå i samma fotspår som både Zlatan och Messi...

Desirée "Dessie" Nilsson har kommit att bli en av Sveriges största bloggerskor. Hennes blogg har tusentals följare i veckan, hon har cirka 60 000 följare på Instagram och flertalet stora sammarbetespartners.

Men nu tar bloggerskan ännu ett kliv.

Lanserar egen app

I ett sammarbete med Mikz lanserar Dessie nu en egen app med namnet "My Secrets". I appen kommer Dessie att dela med sig av exklusivt material som man varken hittar på bloggen, Instagram eller Facebook.

– Jag blev chockad då Mikz arbetar tillsammans med namn som Messi och Zlatan, och jag är ju bara lilla Dessie. Det är superkul för att det är en ny grej och det är ingen bloggare som hittills fått en egen app, berättar hon för Nyheter24.

Berätta om appen.


– Jag kommer att börja med att succesivt sluta att använda min Instagram. Där har jag cirka 60 000 följare som följer mig för att de gillar mig och som inte bara sitter och hatar. Dessa trogna följare vill jag förflytta till appen och låta dem följa med mig på resan, säger hon och fortsätter:

– På appen kommer de att få följa med mig i min vardag, se saker de inte skulle se annars, mer hemligheter och privata delar.

Nämn någon privat del de kommer att få ta del av?

– Så här fungerar det: när folk ogillar mig, då väljer de ofta att gå på någonting jag tycker om – vilket är Theodor. Då ger de sig ju på honom. Jag kommer därför att sluta visa honom på bloggen och i stället visa honom på appen, där det troligtvis kommer att förekomma mindre hat och fler trogna, snälla följare.

Ett nytt sätt att ventilera

Dessie förklarar att hon tvingats möta på mycket hat i sina kommentarsfält och att hon därför valt att vara mindre personlig på sin blogg.

– Jag är en väldigt öppen och ärlig person, så det har känts jättekonstigt att inte kunna dela med sig av allt i bloggen. Någon gång då jag mått dåligt har jag glömt bort det och skrivit ut allt ändå, sedan kommit på mig själv, säger hon och fortsätter.

– Det är därför det känns så bra med appen då jag äntligen kan börja vara personlig igen och verkligen dela med mig av allt.

"Många vill bara tjäna pengar"

Dessie förklarar att det absolut hade kunnat finnas fördelar med att ha kvar sin Instagram, men förklarar varför hon väljer att göra den inaktiv.

– De jag arbetar med säger att det är stort av mig att ta steget att lämna Instagram då jag ändå är bloggerska. Många andra bloggare använder ju Instagram för att få så mycket följare som möjligt och för att tjäna pengar.

Varför tänker inte du så?

– Alltså, jag har aldrig riktigt varit så? Jag hänger inte med andra stora bloggare, jag gör inga shootouts eller kastar mig på nya utskjutna mediestjärnor för att få publicitet. Jag är nybliven mamma, har min pojkvän och mitt liv och satsar hellre på att vara personlig och att vara mig själv för att få följare på det sättet. Jag har valt att gå min egen väg och strunta i andra.

Vad kommer fokus vara på?

– Det mesta. Mammarollen, jobbgrejer, familjen och väldigt mycket personliga grejer. 

Du är mamma, har en av Sveriges största bloggar, en egen app. Vad har du kvar?

– Jag vill skriva en egen bok, kanske göra någonting större inom teve och webbteve. Jag vill utvecklas så mycket som det går. Just nu har jag väldigt många möjligheter och då måste jag passa på att ta dem.

Tvingas du ta mycket skit?

– Jag befinner mig just nu i en förändring. Jag har alltid tvingats utstå mycket skit för att ta mig dit jag är i dag, nu får jag nog ta ännu mer då jag tagit mig från att ta mig från den unga Dessie som bråkat skrikit och festat till att bli mamma, mognat på mig och tänker mer på vad jag skriver, det sticker tydligen i folks ögon. 

Har du några tips till Nyheter24:s läsare om hur man lyckas med det man håller på med?

– Syssla med det du brinner för. Tro på dig själv och var inte beroende av andra. Var ärlig, äkta och kör ditt eget race.