1 av 3
- Foto: Roger Vikström/SCANPIX
2 av 3
- Foto: Henrik Montgomery/SCANPIX
3 av 3
- Foto: Christine Olsson/SCANPIX

Alice Svensson: Johan Palm var min lillebror

Årets slutaudition i Idol 2010 är i full gång. Till Nyheter24 delar Alice Svensson med sig av sina minnen från tiden som idol.


Idol 2010

Vem var bäst? Vem var sämst? Vem vinner? Läs allt om Idol på Nyheter24.se/noje/idol

Årets säsong av Idol drar med sig en våg av nya idoler som tror att de ska bli rockstars, med ett glammigt artistliv och dubbeldäckare till turnébuss. Alice Svensson ligger däremot inne med inside information om hur livet som artist i Sverige egentligen är.

– Det är verkligen supertufft. I Sverige finns det knappt någon marknad, och man är rätt insnöad och inte särskilt internationell. Kollar man på USA så kan man bli megakändis och superrik genom att släppa en singel. MTV Cribs visar ju hur galet det kan vara!

Har du några divalater som rikskändis?

– Verkligen inte! Jag har haft de sjukaste ställena som loger och omklädningsrum, som en bilverkstad till exempel. Får jag bara kaffe är jag nöjd, säger Alice.

Med livet som idol kan det komma en rad obehagligheter, bland dem människors fasta vilja att dela med sig av sina ovärderliga åsikter.

– Ofta läste jag inte vad som skrevs om mig, eftersom det kändes jobbigt. Jag googlade mitt eget namn en eller två gånger, men ofta var det tufft att ta del av vad alla tyckte och tänkte.

"Man är alldeles för stressad"

I Idol 2008, där Alice kom tvåa bakom Kevin Borg, var det ett ungt startfält. Ynglingen Johan Palm var bara 16 år, och Alice var själv inte mycket yngre.

– Jag var utan tvekan lillasystern i gruppen. Johan (Palm) var den enda som var mindre än mig, så han fick vara lillebror. Vi två var minstingarna, säger Alice.

Vad är ditt bästa tips till de nya idolerna?

– Att de ska ta vara på tiden! Det händer så himla mycket under Idol, och mycket av tiden går åt till att man är alldeles för stressad. Ta det lugnt och var er själva!

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Nästa artikel
Snyggt, Laila!