Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Började fundera på Idols nedläggning

- 24/09/2010, 16:24 -
1 av 2

TV4

2 av 2

TV4

Juryn var på väg att kasta in handduken då katastroferna radade upp sig i Idol 2010.

Juryn i Idol 2010 började under de sista delarna av slutaudition i Stockholm vackla.

– Det var det värsta jag har varit med om i Idols historia. Man började fundera på om det ens kommer bli något Idol, säger Andreas Carlsson till Aftonbladet.

Det är idolerna som under hösten kommer göra upp om segertiteln i Idol 2010, men när det tredje momentet från slutaudition under torsdagskvällen visades kunde tittarna se katastrofuppträdanden och en  jurytrion i upplösningstillstånd. 

– När man vet att dyr kameratid rullar och att det som filmas knappt kommer kunna användas så känner man sig osäker på valen man har gjort, säger Andreas Carlsson till Aftonbladet.

Inte heller Laila Bagge-Wahlgren var direkt överlycklig över årets slutaudition.

– Ett tag kändes det katastrofartat. Det brukar inte vara lika många som sjabblar bort sig som det var i år, säger hon.

När sångare efter sångare gick in och gjorde fullständigt magplask fick Andreas Carlsson nog. Han gick ut och gav idolerna ett välbehövligt peptalk, något som gav gensvar.

– Något magisk hände efter mitt prat, då började idolerna sjunga för kung och fosterland.

En något småkaotisk slutaudition till trots verkar Andreas Carlsson nöjd med de startfält de tillslut lyckats vaska fram.

– Det är det mest udda, dynamiska och spännande startfältet vi har haft i Idol någonsin, säger han till Aftonbladet.