Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Idol-Madeleine: Jag är rädd för mig själv

- 28/09/2010, 10:39 -
1 av 3

TV4

2 av 3

TV4

3 av 3

TV4

Madeleine Finck-Björgen blev under den första kvalomgången av Idol 2010 tittarnas val till den sista kvalplatsen. För Nyheter24 berättar hon om sin absolut värsta fiende - sig själv.

Under måndagskvällens gick den första kvalomgång i Idol 2010 av stapeln, och det var då tittarnas tur att för första gången göra sin röst hörd. När valet stod mellan Madeleine Finck-Björgen och Jamilla Idris för en fortsatt kvalplats, drog Madeleine det längsta strået.

Och det var nog tur att hon gick vidare mot Jamilla, för annars hade det nog kunnat bli en ordentlig uppläxning.

– Jag är oerhört självkritisk och det var nog mig själv jag var mest rädd för ikväll. Man är själv sin värsta fiende, säger hon till Nyheter24.

Var det rätt att du gick vidare?

– Absolut, inga tvivel! Jag var garanterat rätt person för svenska folket att välja. Jag är verkligen passionerad för det här, och förhoppningsvis såg svenska folket min originalitet, för jag tycker själv att jag är annorlunda och speciell. Av alla i Idol-gruppen är det jag som är mest olik de andra. 

Madeleine otroliga energi och sprallighet har varit lite av ett diskussionsämne under auditionturnén, men att allt skulle vara ett spel framför kamerorna bara för att locka tittarröster förnekar hon bestämt.

– Det som alla har sett av mig på teve är jag till hundra procent. Det är väldigt viktigt för mig att vara den jag är och komma ihåg att det är jag som är kärnan i det här. Den flummiga, barnsliga människan man ser, det är jag rätt in i själen, säger hon till Nyheter24.

I går gick Linda Varg och Chris Andersen vidare som finalister, men för Madeleine finns det en fortsatt chans till final om hon lyckas knipa ett av juryns wild cards.