1 av 2
- Foto: TV4
2 av 2
- Foto: Linus Hallsénius/TV4

Minnah och Jay vidare i Idol 2010

I onsdagens kval mötte de tävlande idolerna en stenhård jury. Jay Smith och Minnah Karlsson lyckades dock övertyga med sina insatser, och är nu klara för kvalfinal.


Idol 2010

Vem var bäst? Vem var sämst? Vem vinner? Läs allt om Idol på Nyheter24.se/noje/idol

Det var alltså Minnah Karlsson och hårdingen Jay Smith som kammade hem flest röster i onsdagens Idol-kval. De är nu klara för fredagens kvalfinal, och ställs då mot bland annat Linda Varg och Andreas Weise.

Efter resultatet hade redovisats var den en förvånansvärt överraskad Jay som steg fram.

– Det finns inga superlativ i världen som kan beskriva det här, jag skakar i hela kroppen, säger han till Nyheter24 efter sändningen.

Även Minnah var lycklig över resultatet, och kunde gissa vad det var svenska folket föll för.

– Kanske att jag alltid är så glad. Eller min virrighet. Jag fick till och med tänka efter om Jidhe verkligen sa mitt namn.

Vem blir den tuffaste konkurrenten på fredag?

 – Det har jag inte ens hunnit tänka på. Men det kommer bli tufft, för alla är verkligen skitbra i år, säger en märkbart rörd Jay till Nyheter24.

Kvar och kämpar om juryns wild cards är efter i kväll Daniel Norberg, Michaela Osberg, Simon Lingmerth och Malin Brännlund.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Här syns Carolas ex Jimmy med tv-stjärnan: "Puman är här"

1 timme sedan

Carina Berg oigenkännlig på nya bilderna: "Jag behöver hjälp nu"

1 timme sedan
​Carina Berg har gjort en drastisk förändring med sitt utseende. Förgäves försökte Carolina Gynning stoppa henne – men Carina lyssnade inte. – Det var modigt. Du var modig som gjorde det, säger Carolina Gynning till Carina.

Realityprofil åtalas – slog barnen blodiga med stekspade

2 timmar sedan
​En svensk realityprofil åtalas nu, misstänkt för att ha misshandlat sina barn under flera års tid. I samtal med socialtjänsten har barnen berättat detaljerat om hur de blivit misshandlade med bland annat en stekspade i metall och slagna med en fjärrkontroll.

Efva Attling och Eva Dahlgren släpper låt ihop

3 timmar sedan
För första gången på 43 år släpper Efva Attling en låt – tillsammans med sin fru Eva Dahlgren. "Remember summer breeze" är skriven av dem båda och beskrivs som en sommarsång med 70-talskänsla.

Harvard tar bort bok med människoskinn

3 timmar sedan
Harvards universitetsbibliotek har bestämt sig för att ta bort omslaget på en bok som länge varit omstridd – eftersom pärmen är gjord av en människas hud, skriver New York Times. 1800-talsboken av Arsène Houssaye handlar om människans själ, och har titeln “Des destinées de l’ame".

Malin Ullgren: Otrohet är överdrivet laddat

idag 12:02
Hon skrev essäer om otrohetsromaner – men började själv skildra en förbjuden relation. Efter över 20 år som kritiker romandebuterar Malin Ullgren om jakten på en förhöjd livskänsla, som går via både litteraturen och lusten.