Kvalfinalens kanon och kalkon

- 02/10/2010, 02:26 -
1 av 7

TV4

2 av 7

Linus Hallsénius/TV4

3 av 7

Linus Hallsénius/TV4

4 av 7

5 av 7

TV4

6 av 7

TV4

7 av 7

TV4

Finalisterna i Idol 2010 är efter en galen kvalfinal utsedda, och här ser du nu fredagskvällens sjukaste, vackraste och mörkaste stunder.

Nedan finns listan över kvalfinalens toppar och floppar i - utan inbördes ordning eller beundran. Se och njut!

Kvällens höjdare

Jay Smith - "Rockstar"
Lökarna Jay odlar under armarna är tillräckliga för att dränka en mindre by i Kina, men i den killens svett hade jag till och med kunnat ge mig på konstsim och gurglande kallsupar.

Daniel Norberg - "Golden slumbers"
Daniel hade kunnat vara högaktuell för rollen som gangsterkung i Die Hard 5. Allt tack vare de stenhårda attributen sammetsröst, sängkammarblick och snedlugg. En rakt höger av den trion och du är golvad.

Andreas Weise - "Ain't no sunshine"
Weise 2.0 är ju utomordentligt skön alltså. Han sket fullständigt i juryns moralkänga och spelade istället en lysande huvudroll i "Fläskkotlettsfrippan - en uppföljare". Stiligt.

Linnea Henriksson - "Jumpin' Jack Flash"
Bruden har ju mer stake än hela Medelpads befolkning tillsammans. Att hon dessutom dansar som ett kissnödigt dagisbarn och är flummigt svår och skön gör det hela bara ännu mer gött.

Olle Hedberg - "The scientist"
Öjn-Olle nomineras till kategorierna dagens denim, veckans låtval och decenniets skäggstubb. Killen är steamin' hot.

 

Kvällens kalkon

Chris Andersen - "Still the one"
Chris, krisigare, krisigast (lättköpt, jag vet). Kvällens bottenskrap var killen som släppte sina cowboykomplex till förmån för ett hembesök på linedance-sällskapets årliga återträff i staden som aldrig sover. Flen, alltså.