1 av 4
- Foto: Maja Suslin/SCANPIX
2 av 4
- Foto: Charlotte Brunzell/All Over Press
3 av 4
- Foto: Eero Hannukainen/All Over Press
4 av 4
- Foto: Charlotte Brunzell/All Over Press

Andreas Weise tog kokain

– Jag vet att mina fans och de som tycker om mig förstår vad jag berättat och varför. Det är för dem jag gör det, säger Andreas Weise till Nyheter24.se.


Andreas Weise

Namn: Andreas Weise

Ålder: 24 år

Civilstånd: Ensamstående

Aktuell: I Idol

I Idol gör Arne Weises son Andreas Weise succé. Tjejerna vill ha honom. Killarna vill vara honom. Men Andreas har ett mörkt förflutet, som han berättar om i dagens upplaga av Aftonbladet.

– Jag tog kokain, säger Andreas Weise.

Det var en lördagkväll i mars 2008 som Andreas och en vän köpte kokain på en innekrog i Stockholm. De blev haffade direkt, och polisen hittade 0,18 gram kokain i hans ficka. Hans straff blev 25 000 kronor i böter.

– Jag upplevde den värsta ångesten jag har haft i hela mitt liv. Det ar en fruktansvärd ryslig känsla i min kropp. Jag var livrädd att mamma och pappa skulle få reda på det. Jag kunde inte äta och sova på flera dygn. Jag var så rädd att jag trodde att jag skulle dö, berättar Andreas i Aftonbladet.

"Jag är ärlig och orädd"

När Nyheter24:s utsända Idolredaktör Elin Kvist träffar Andreas Weise på dagens Idol-presskonferens är Andreas fåordig om kokainskandalen.

– Jag vill berätta att det är något man ska akta sig för och att jag inte håller på med det längre, säger Andreas Weise till Nyheter24.se.

Är det jobbigt att vara en offentlig person i en sådan här stund?

– Nej, inte för mig. Jag är ärlig och orädd vilket gör det lättare, säger Andreas till Nyheter24.se.

Den 8 oktober är dags för årets första fredagsfinal. Andreas Weise är lättad över att han nu har berättat om sin erfaranhet av kokain.

– Det hade varit jättejobbigt om det kom ut under en fredagsfinal och att man då måste förklara sig inför en hord av journalister, säger Andreas Weise till Nyheter24.se

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Talkshow blir gisslandrama i Bergfeldts nya bok

Felix Herngrens monsterlön – så mycket tjänar folkkära stjärnan

1 timme sedan
Felix Herngrens framgångar inom film och tv avlöser varandra. Men hur mycket tjänar egentligen den folkkäre skådespelaren och regissören? Nyheter24 har kikat närmare på saken.

Jill Johnson släpper ny countrysingel

3 timmar sedan
Countryartisten Jill Johnson släppte en ny singel på Långfredagen med titeln "It Only Took A Minute For My Country To Love Country" .

"Happy Valley"-skaparen bakom nytt Disney-äventyr

3 timmar sedan
Sally Wainwright står bakom hyllade tv-serier som ”Happy Valley” och ”Gentleman Jack”. Nu är hon aktuell med äventyrsserien ”Renegade Nell” – berättelsen om hur en flicka i 1700-talets England blir stråtrövare. Huvudrollen spelas av 21-åriga Louisa Harland.

Dolly Parton kryddar Beyoncés nya

idag 04:30
Countrylegendarerna Dolly Parton och Willie Nelson ger Beyoncés nya album "Cowboy Carter" extra Westernkrydda genom talade intron till några låtar. I Partons fall en kort prata före covern på hennes egen evergreen "Jolene".

Kanonvinsten: Så mycket såldes Zoe Fay Brown sin lägenhet för

igår 23:12
I slutet på mars sålde Zoe Fay Brown sin lägenhet på Södermalm i Stockholm. Här får ni veta vad slutpriset landade på.