Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Direkt från repet - så låter idolerna på fredag

- 07/10/2010, 18:40 -
1 av 5

Linn Stålberg/Nyheter24

Jay Smith.
2 av 5

Jay Smith.

Daniel Ohlsson/TV4

Andreas Weise.
3 av 5

Andreas Weise.

Daniel Ohlsson/TV4

Olle Hedberg.
4 av 5

Olle Hedberg.

Daniel Ohlsson/TV4

5 av 5

Linn Stålberg/Nyheter24

Nyheter24 var på plats på torsdagens repetitioner av Idol 2010. Såhär lät idolerna inför fredagsfinalen.

Jay Smith - "White Wedding"
Jay bjuder på skolboksexemplet av hårt, rockigt och rivigt. För första gången ser vi lite mer show från hans sida, och fortsätter han såhär blir det farligt för de andra. Jay kan nog sussa lugnt i natt.
Betyg: 4 av 5
 

Andreas Weise - "For once in my life"
Killen kan liksom inte låta bli att slänga till med groovy moves och knäryck, men han är ju störtskön alltså. Weisen sjunger dessutom grymt snyggt och har valt en låt helt på sin planhalva. Frågan är bara om svenska folket orkar damma av den här gamla dängan.
Betyg: 3,5
 

Linda Varg - "You oughta know"
Även om Linda sångmässigt glänser så känns framträdandet märkligt och konstlat. Hon stryker, med bästa hänvisning till sitt namn, omkring som en varg på scenen, gör konstiga rörelser och ser mest sur, arg och jävligt upprörd ut. PMS, någon?
Betyg: 3
 

Daniel Norberg - "Who says"
Daniel har en ljuvligt mysig stämma och lyckas göra låten till sin egen. Alla älskar ju John Mayer (även Jennifer Aniston efter deras sjuttioelfte break-up), och jag tror att även den befarade Daniel-febern snart kan drabba landets alla röstande tonårsbrudar. Stark varning för sms-tumme.
Betyg: 3
 

Elin Blom - "Hang with me"
Lite farligt att ge sig på en av de mest älskade och aktuella låtarna just nu, och dessutom göra en nästan identisk copy paste. Visserligen sportar Elin en schysst scenshow, men det finns ju typ ingen, nada, niente som är lika cool som katten Robyn.
Betyg: 2
 

Olle Hedberg - "Talkin' about a revolution"
Äntligen kommer guran fram! Och den här låten är ju en av de bästa ever.  Olle har hittat sitt forum, och det hele är ärligt, stiligt och väldigt musikaliskt. 12 poäng från en enig jury.
Betyg: 4
 

Sassa Bodensjö - "Dear Mr. President"
Sassa vågar äntra ny mark och kör temat "känsloladdad moraldänga". Texten darrar ända in i benet, och framträdandet är fint, innerligt och smakfullt. Som mys-Ernst typ.
Betyg: 3

Linnea Henriksson - "Crazy"
Tjejen är ju verkligen småskruvat skön. Linnea lyckas inte riva till på samma sätt som förra veckan, men teve-underhållning vet hon hur det stavas.
Betyg: 2

Geir Rönning - "Need you now"
Norrbaggen Geir är inte direkt i sitt rätta element med den här låten. Sången är i vanlig ordning fläckfri, men det blir aldrig särskilt spännande. Tekopparna på Liseberg pirrar nästan mer i magen.
Betyg: 3
 

Alice Hagenbrant - "If it makes you happy"
Denna veckan lovar mer än senast. Nu hinner Alice till och med sjunga hela texten, och man kan höra hennes röstresurser på riktigt i refrängen. Förra gången kom hon knappt ur startgroparna, men nu hinner hon till och med över första häcken.
Betyg: 3
 

Minnah Karlsson - "Holding out for a hero"
Minnah rör sig proffsigt och säkert på scenen, och dessutom har hon en hyvens pipa. Men den här låten associeras med ett karaokebattle i en amerikansk byhåla, smaskandes på en king size av friterade kycklingvingar. Inget top notch val direkt.
Betyg: 2