Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Linda fick lämna Idol 2010

1 av 4

Anders Wiklund / SCANPIX

2 av 4

EEROBILD/All Over Press

3 av 4

EEROBILD/All Over Press

4 av 4

Sören Andersson / SCANPIX

Nöje | 23/10/2010 09:02

Efter turbulenta veckor var det dags för Linda Varg att lämna Idol. – Nu vill jag göra något där jag kan vara mig själv, säger hon till Nyheter24.

Linda Varg blev den tredje i raden att lämna höstens Idol, när hon efter fredagens framträdande med The Beatles Ticket to ride inte lyckades fånga svenska folkets röster.

I duellen ställdes Linda mot storfavoriten Geir Rönning, vilket inte var en lätt kamp. Trots nederlaget var Linda dock inte särskilt nedstämd efter beskedet.

– Jag känner mig mest bara lugn nu, för jag vet att jag måste acceptera och tro att det finns något större som väntar på mig. Förhoppningsvis är det någon schysst producent som ser och förstår mig, säger LInda till Nyheter24.

Vad var det som gjorde att du fick lämna?

– Jag är ju verkligen inget Beatles-fan, vilket jag tror märktes. Även fast jag tycker att min låt är skön, så tror jag att svenska folket kan ha tyckt att det blev tråkigt.

Vad som nu väntar för Linda är att hitta tillbaka till sig själv och sitt eget uttryck.

– Nu ska jag hem till hotellet, ta gitarren och sitta och spela mina låtar. Det är där jag är som bäst. Allt jag har gått igenom och skrivit låtar om vill jag få ut nu.

Har det varit svårt att vara sig själv i tävlingen?

– Ja, den enda gången jag egentligen har känt mig som mig själv är när jag fick ha med gitarren på scen och sjunga Iris. För de andra deltagarna - som Jay, Linnea och Elin - verkar det ha varit lättare att köra på sin grej och inte tappa sin identitet.  Nu när jag lämnar vill jag hellre göra något där ingen kan kritisera och ifrågasätta om det verkligen är jag, säger Linda till Nyheter24.