Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Carlsson: Inte mitt fel att idolerna mår dåligt

- 24/10/2010, 15:03 -
1 av 3

EEROBILD/All Over Press

2 av 3

EEROBILD/All Over Press

3 av 3

EEROBILD/All Over Press

Juryesset Andreas Carlsson slår ifrån sig all kritik och alla mobbningsanklagelser som riktats mot Idoljuryn.

Efter att Alice Hagenbrant i förra vecka hoppade av Idol 2010 har kritiken mot juryn haglat tätt, och på flera håll har man krävs trions avgång.

– Jag är idel öra för den som vill hitta en ny, bättre jury. Så här är tävlingen, och det är en nervpärs att vara med. Pressen är hård och vi är tuffa. Jag är tuff, säger Andreas till Nyheter24.

Trots att juryn i fredags gav stränga ord till artisträven Geir Rönning menar Andreas dock att svenska folket ska ta deras kritik med en nypa salt.

– När vi i juryn går lite för hårt fram så blir jag sur över att det måste få så hårda konsekvenser. Det är alldeles för tidigt i tävlingen för att en sångare som Geir ska hänga löst. Åker han hem så lägger jag ner.

Så du menar att det inte är ditt fel att idolerna stundtals mår psykiskt dåligt av er kritik?

– Det här är en hård tävling, och det gäller att kunna prestera i stormens öga. Alla har inte de nerverna som krävs för ett sådant test. Men att min del i tävlingen påverkar idolerna till att må dåligt håller jag verkligen inte med om, säger Andreas till Nyheter24.