1 av 2
- Foto: Linn Stålberg/Nyheter24
2 av 2
- Foto: Anders Wiklund / SCANPIX

Hemlig fight kring låtvalen i Idol

Man kan tro att deltagarna själva får välja låtar till fredagsfinalerna i Idol, men faktum är att de inte har särskilt mycket att säga till om.– Jag blev tilldelad min låt, berättar Geir för Nyheter24.


Idol 2010

Vem var bäst? Vem var sämst? Vem vinner? Läs allt om Idol på Nyheter24.se/noje/idol

Trots att det sagts att deltagarna själva valt låtar till fredagsfinalerna i Idol har det visat sig att idolerna blir tilldelade en lista på 15 låtar att välja bland.

Med ett gäng på åtta deltagare är inte marginalerna alltid på ens sida. Detta är något som Geir Rönning surt fått erfara under flera veckor.

– Jag har inte valt min låt den här veckan, jag blev tilldelad den. Det var mitt fjärdehandsval. Jag förlorade lottdragningen för andra veckan i rad, säger Geir till Nyheter24.

Som förstahandsval hade Geir valt (Everything I do) I do it for you, som Minnah nu i stället fick när de drog lott.

Som andrahandsval stod låten som Andreas Weise sedan fick. Mycket handlar helt enkelt om att välja taktiskt. 

– Jag ska vara glad att jag över huvud taget fick en låt som jag kan sjunga den här veckan. Till förra veckans Beatlestema fanns det säkert 100 låtar jag hellre skulle ha sjungit än de 15 som kom, säger Geir.

Vad är man rädd för skulle hända om ni fick välja fritt?

– Risken är väl att programmet skulle bli väldigt spretigt om vi fick välja exakt vad vi ville. Nu sitter en låtdirektör och ser till att det blir ett enhetligt program. Vi har ingenting att säga till om, säger Geir till Nyheter24.

Känner man att viljan att göra bra teve står över idolernas bästa intressen?

– Nej, så känner jag inte. Jag är ju med för att skapa bra teve, och det är därför jag fortfarande är kvar i tävlingen. Även om det blev lite väl spännande när jag hängde löst förra veckan.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ny musik: ordfattig, arg och självcentrerad

Sofia Geites pik till Steffo Törnquist – beteendet i Nyhetsmorgon: “Värdelös”

Sofia Geite och Steffo Törnquist sänder ofta TV4:s “Nyhetsmorgon” tillsammans. Men ibland går inte allt som planerat…

Skådespelaren Louis Gossett Jr är död

1 timme sedan
Den amerikanske skådespelaren Louis Gossett Jr är död.

Talkshow blir gisslandrama i Bergfeldts nya bok

idag 11:22
Författarduon Sofie Sarenbrant och Carina Bergfeldt släpper sin andra bok i serien om programledaren Frida von Engen. Efter att den första delen "Födelsedagen" rönt stora framgångar kommer nu den fristående thriller-uppföljaren "Långfredagen".

Felix Herngrens monsterlön – så mycket tjänar folkkära stjärnan

idag 11:04
Felix Herngrens framgångar inom film och tv avlöser varandra. Men hur mycket tjänar egentligen den folkkäre skådespelaren och regissören? Nyheter24 har kikat närmare på saken.

Jill Johnson släpper ny countrysingel

idag 08:56
Countryartisten Jill Johnson släppte en ny singel på Långfredagen med titeln "It Only Took A Minute For My Country To Love Country" .