"Jag såg ut som en idiot"

Kvällens idolfinal har 90-talstema. Men vilka var idolerna egentligen på decenniet man helst vill glömma?


Idol 2010

Vem var bäst? Vem var sämst? Vem vinner? Läs allt om Idol på Nyheter24.se/noje/idol

Minnah Karlsson, född 1989, beskriver sig själv som en tyst mus under 90-talet.

– Jag var en jätteblyg liten tjej, och det kan jag fortfarande vara. Inte på samma sätt kanske, men hon kommer fram ibland. Tjejen som var tyst och lite rädd.

Olle Hedberg, född 1981, körde däremot en vild mix av härliga stilar.

– Jag var Kurt Cobain, hip hopare och antirasist på 90-talet. Jag lyssnade extremt mycket på Nirvana. Under min tid som hip hopare hade jag alldeles för stora byxor och silkesjacka, säger han till Nyheter24.

En kille som totalregerade på 90-talets glada partyn var Daniel Norberg, född 1990.

– På 90-talet var jag en liten man som tittade på Rederiet, och gick på klassdiscon. Jag vann faktiskt väldigt ofta tryckartävlingarna. Dr. Bombays gamla hit Calcutta är nog det starkaste musikminnet.

Andreas Weise, född 1986, vill knappt tänka tillbaka på vem han var. Eller på hur han egentligen såg ut.

– Det vill jag knappt veta själv. Jag såg ut som framförallt ut som en idiot. Jag var ful och hade mittbena, var halvknubbig och hade så fruktansvärda kläder. Det var en jobbig tid och jag kände att jag hela tiden längtade efter något annat, berättar han för Nyheter24.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Hooja kommenterar älgvandringen

igår 21:52

Ännu en VM-hjälte fick lämna "Masked singer"

igår 21:26
Halvvägs in i säsongen av "Masked singer" har panelen hittills endast lyckats skrapa ihop ett enda poäng. Den tilldelades Måns Zelmerlöw som prickade in VM 94-hjälten Tomas Brolin i det allra första programmet.

Därför är "Gift vid första ögonkastet"-deltagarna så unga i år

igår 19:54
Årets säsong av "Gift vid första ögonkastet" är i full gång och många har reagerat på den unga deltagarskaran. Nyheter24 frågade produktionen varför de medverkande är så unga i år.

Elvabarnsmamman Satu ”Mybabydolls” Nordling Gonzalez är gravid: "Virvelvind av känslor"

igår 18:14
Satu ”Mybabydolls” Nordling Gonzalez förlorade hastigt sin näst äldsta dotter förra året. Nu är hon gravid igen med sitt tolfte barn. "Glada för detta lilla hopp om ljus", skriver hon på Instagram.

Nas kommer till Sverige

igår 17:00
Den amerikanske rapparen Nas ger sig ut på Europaturné för att fira 30-årsjubileet av albumet "Illmatic". Efter turnépremiären i Helsingfors i höst kommer han till Stockholm 24 oktober. Nas ska framföra sitt album i dess helhet. Sitt jubileum firar han också genom att släppa en ny låt: "Define my namne".

Prinsessan Sofia hyllas för vågade draget: "Det är lekfullt"

igår 16:22
Prinsessan Sofia och prins Carl Philip tycks ha siktet inställt på att ta Europa – och kanske världen – med storm...