"Det syns inte i teve" - så är idolernas tuffa verklighet

- 01/11/2010, 07:23 -
1 av 4

EEROBILD/All Over Press

2 av 4

SÖREN ANDERSSON / SCANPIX

3 av 4

ROLF ADLERCREUTZ/All Over Press

4 av 4

EEROBILD/All Over Press

Kritiken mot TV4 och upplägget i Idol fortsätter från deltagarnas håll, och nu är även Olle Hedberg trött på hur dagarna som idol ser ut.

Idolproduktionen har mött en hel del kritik under säsongen, efter Alice avhopp och Geirs syrliga sågning i direktsändning senast. Livet som idol är nämligen inte helt okomplicerat.

– Man är ständigt trött, och vi är mentalt slitna allihop. Alla säger att en del av tävlingen och att det ska vara tufft, men baksidan av tävlingen syns inte i teve, säger Olle Hedberg till Nyheter24.

Under deltagarnas vardagar är det mycket fokus på annat än musiken, något Olle inte är särskilt positiv inför.

– Det är en massa filminspelningar, vi springer på gym och ska gå som mannekänger istället för att hålla på med musik, som är det roliga momentet. Nu har vi 20 minuters rep på torsdagarna, that's it. De vill att man ska prestera, men alla inspelningar och annat runt omkring tar all energi man har.

Efter ett krismöte TV4 kallade Olle till förra veckan har idolen sett till att ändra på vissa vanor för att underlätta livet i Idol-bubblan något.

– Jag har slutat röka och lever mer hälsosamt. Min röst pajar om jag dricker öl och röker, så nu ska jag ta tag i det och sluta, säger han till Nyheter24.