"Skriet har fått konkurrens" - så lät Idolrepet

- 04/11/2010, 17:30 -
1 av 9

EEROBILD/All Over Press

2 av 9

EEROBILD/All Over Press

3 av 9

EEROBILD/All Over Press

4 av 9

EEROBILD/All Over Press

5 av 9

EEROBILD/All Over Press

6 av 9

EEROBILD/All Over Press

7 av 9

EEROBILD/All Over Press

8 av 9

9 av 9

Nyheter24 var på plats på torsdagens Idolrepetitioner, som bjöd på en salig blandning av övernaturliga röstmakter, softa rockhits och toktristess.

Andreas Weise - Higher & higher
Killen lyckas lira på helt rätt planhalva även denna vecka, och med sådan här scenglädje är det riktigt schysst att sitta front row (sällan just den raden är störtobekväm i och för sig). Nu får vi äntligen en teaser på falsetten, och visst börjar det osa Sverigeturné för Weise-grabben. 
4/5
 

Geir Rönning - I heard it throught the grapevine
Geirs röstresurser går verkligen inte av för hackor, men tyvärr känns inte låten lika party som norrbaggen själv. Trots ett stapplande låtval störtar han ändå rakt in i kaklet och igenom med sin stålmannenmäktiga stämma.
4/5
 

Minnah Karlsson - Whataya want from me
Efter de två senaste veckornas övergrymhet från comebackbruden känns det här minst sagt ljummet. Minnah lyckas inte göra den här låten riktigt rättvisa, och det hela blir tokgalande istället för ångestsoft. Skriet har fått tuff konkurrens i gapighet.
2/5
 

Jay Smith - Here without you
Efter förra veckans djupdykning ner i mjukpopens förlovade land har Jay slagit på rockradarn igen. Denna gång blir det en lugnare version, men givetvis gör Mr. whiskeyröst detta med bravur ändå.
4/5
 

Linnea Henriksson - My baby just cares for me
Jazzbruttan är back in business. Rösten är som vanligt på topp, och bönan är sedvanligt störtskön. Däremot känns låtvalet något svårsmält, och risken är att svenska folket inte köper detta lika självklart som tidigare i tävlingen.
3/5
 

Elin Blom - Forever young
Elin kör position pianopall den här veckan. Låten hon sjunger är sönderspelad sedan urminnnes tider, och kanske den mest populära firmafestdängan. Mumintrollsbruden gör den dock fullkomligt enligt skolboken, även om det inte direkt är farligt spännande. 
3/5
 

Olle Hedberg - Free fallin'
Både förra veckan och denna får Olle göra det han är tveklöst bäst på. Det vill säga stå lugnt med gitarren på scenen, göra en skön dänga som han dessutom twistar till här och där, och bara se allmänt Gotlands-cool ut (nu snackar vi alltså inte Visby vecka 29 här). Stiligt är det absolut, men kanske en aning förutsägbart.
3,5/5