Geir tvingades lämna Idol 2010

- 06/11/2010, 00:42 -
1 av 4

Anders Wiklund / SCANPIX

2 av 4

ROLF ADLERCREUTZ/All Over Press

3 av 4

Bertil Ericson / SCANPIX

4 av 4

Bertil Ericson / SCANPIX

Geir Rönning röstades ut ur Idol 2010 under kärleksveckan.  – Nu ska jag ut och ta en bira, säger han till Nyheter24 efter fredagens sändning.

På sin födelsedag åkte Geir Rönning, 48, ur Idol 2010. Efter en nervpirrande duell mot Andreas Weise stod det klart att tävlingens mest erfarne artist tvingades lämna. Han gör det dock med flaggan i topp.

– Jag står här med stolthet, och jag går ur tävlingen med bravur, säger han till Nyheter24 efter sändningen.

Med facit i hand känner Geir själv att han möjligtvis hade kunnat förändra kvällens utgång.

– Jag har sparat på låtval som jag vet att jag kan glänsa med, men jag höll nog på dem för länge. Det är helt mitt eget fel eftersom jag fick välja fritt denna vecka.

Vad händer nu?

– Det är en massa saker på gång, men eftersom jag är bunden till Idols kontrakt är det inget jag kan tacka ja till. Redan har en stor turné hört av sig och vill ha med mig nästa sommar över hela Sverige, jag har gjort audition inför Benny Andersson och har en resa till Kina inbokad i januari. Tillvaron är alltså inte så hemsk som den kan verka.

När idolernas regler i tävlingen presenterades tidigt under hösten var Geir skeptisk till det faktum att strikt alkoholförbud rådde för deltagarna. När han nu lämnat tävlingen är finns det en sak som lockar speciellt.

– Nu ska jag avsluta allt som professionellt har med Idol att göra, och sen ska jag ut och ta en bira. Eller inte bara en, det blir nog fler än så, säger Geir till Nyheter24.

Geirs sista framträdande i Idol:

Geir%20R%C3%B6nning%20-%20Heard%20it%20through%20the%20grapevine