1 av 4
- Foto: Bertil Ericson / SCANPIX
2 av 4
- Foto: Bertil Ericson / SCANPIX
3 av 4
- Foto: Bertil Ericson / SCANPIX
4 av 4
- Foto: Bertil Ericson / SCANPIX

Sexinviter strömmar in till idolerna

Idol-deltagarnas fans tar till många knep för att få kontakt med sina idoler.


Flickidoler

Namn: Olle Hedberg

Ålder: 29

Bor: Stockholm

Civilstånd: Singel
 

Namn: Andreas Weise

Ålder: 24

Bor: Lidingö, Stockholm

Civilstånd: Singel

Under fredagens Idol-sändning påpekade Laila Bagge-Wahlgren att "alla tjejer i publiken drog en suck" när idolen Olle Hedberg äntrade scenen. Dessutom blev han utnämnd till årets flickidol - en titel som tidigare innehafts av namn som Darin, Danny Saucedo och Ola Svensson.

– Vad svarar man på den utnämningen? Visst är det kul att vara fickidol, men jag är hellre en duktig musiker som berör, säger Olle till Nyheter24.

Utanför idolernas hotell flockas tjejer som vill få en glimt, eller i bästa fall en kram, av idolerna. Vissa av fansen har hängt vid Idolhotellet under tre-fyra år och följt varje säsongs idoler.

– Jag kallar dem för entrétjejerna, och de följer oss totalt. Är man lite nere eller inte orkar vara glad så skriker dem "du tycker inte om mig" efter en. Man får aldrig något break och det kan bli väldigt påfrestande, berättar idolen Andreas Weise för Nyheter24.

Olle Hedberg verkar ha en mer avslappnad inställning till fansens närvaro.

– Visst är det många tjejer på hotellet, men det är inte panikartat och man känner sig aldrig osäker. Än så länge har det bara varit tre tjejer som har kunnat smita upp på hotellrummet för att ge blommor, och det var ju mest kul.

Har du fått många skamliga inviter?

– Ja, absolut. Det tror jag i och för sig att alla killar i tävlingen får. Jag vill inte ens ge exempel på vad som har stått, men jag kan berätta att det inte är särskilt rumsrent, säger Olle till Nyheter24.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Sanningen om Victoria Silvstedt och Maurice Debbah – det gör han egentligen

Tittarnas anklagelse mot juryn i Sveriges mästerkock 2024: "Blev påhoppad"

Sveriges mästerkock 2024 är i full gång och i det senaste avsnittet fick Hugo, 25, lämna tävlingen – något som fått tittarna att reagera.

Fares spel fortsätter att sälja i miljoner

Josef Fares "It takes two" fortsätter att sälja i mångmiljontal. Nu har spelet, utvecklat av svenska Hazelight, passerat 16 miljoner sålda exemplar, meddelar bolaget på X i samband med att spelet fyller tre år.

Kritik mot utredning om kulturell samverkan

1 timme sedan
Hård kritik riktas mot utredningen av kultursamverkansmodellen – och Kulturrådet avstyrker samtliga förslag.

Rikard Wolffs artistliv blir konsertmonolog

2 timmar sedan
En ny föreställning hyllar Rikard Wolffs kulturgärning. "La vie en Wolff" får premiär på Kulturhuset stadsteatern i Stockholm 8 maj, i regi av Olof Hanson. Den tar avstamp i Wolffs egen prosa och hans musikaliska verk.

Marcus & Martinus spelar på Liseberg

3 timmar sedan
Popduon Marcus & Martinus gör i sommar en spelning på Liseberg, den 30 maj. Det blir deras första uppträdande där sedan 2016.