Sexinviter strömmar in till idolerna

- 07/11/2010, 11:41 -
1 av 4

Bertil Ericson / SCANPIX

2 av 4

Bertil Ericson / SCANPIX

3 av 4

Bertil Ericson / SCANPIX

4 av 4

Bertil Ericson / SCANPIX

Idol-deltagarnas fans tar till många knep för att få kontakt med sina idoler.

Under fredagens Idol-sändning påpekade Laila Bagge-Wahlgren att "alla tjejer i publiken drog en suck" när idolen Olle Hedberg äntrade scenen. Dessutom blev han utnämnd till årets flickidol - en titel som tidigare innehafts av namn som Darin, Danny Saucedo och Ola Svensson.

– Vad svarar man på den utnämningen? Visst är det kul att vara fickidol, men jag är hellre en duktig musiker som berör, säger Olle till Nyheter24.

Utanför idolernas hotell flockas tjejer som vill få en glimt, eller i bästa fall en kram, av idolerna. Vissa av fansen har hängt vid Idolhotellet under tre-fyra år och följt varje säsongs idoler.

– Jag kallar dem för entrétjejerna, och de följer oss totalt. Är man lite nere eller inte orkar vara glad så skriker dem "du tycker inte om mig" efter en. Man får aldrig något break och det kan bli väldigt påfrestande, berättar idolen Andreas Weise för Nyheter24.

Olle Hedberg verkar ha en mer avslappnad inställning till fansens närvaro.

– Visst är det många tjejer på hotellet, men det är inte panikartat och man känner sig aldrig osäker. Än så länge har det bara varit tre tjejer som har kunnat smita upp på hotellrummet för att ge blommor, och det var ju mest kul.

Har du fått många skamliga inviter?

– Ja, absolut. Det tror jag i och för sig att alla killar i tävlingen får. Jag vill inte ens ge exempel på vad som har stått, men jag kan berätta att det inte är särskilt rumsrent, säger Olle till Nyheter24.