Se juryns totalsågning av Idolfavoriterna

- 13/11/2010, 01:03 -
1 av 3

TV4

2 av 3

TV4

3 av 3

Fredrik Sandberg / SCANPIX

Juryns elakheter är tillbaka - men trion får hårt motstånd från Idolfavoriternas fans.

När Idol 2010 nu begett sig ut på vägarna tar de med sig en minst sagt kräsen jury. Under fredagsfinalen i Arcushallen i Luleå visade Idol-juryn återigen prov på sina elakheter och syrliga kommentarer, då de efter Andreas Weise och Olle Hedbergs gemensamma uppträdande i duetten Gimmie some lovin gav en rejäl känga kritik.

– Jag är mållös. Jag väntade på att ni skulle börja skrika "firmafest, firmafest" med slipsarna knutna runt huvudet. Jag kan bara komma på en sak som är sämre, och det är Alex Schulman som programledare, sa Laila Bagge Wahlgren.

– Det gränsar till kårspex, fortsatte Andreas Carlsson.

De två tidigare duetterna, med Jay och Linnea samt Minnah och Elin, fick båda beröm och lovord från juryn. När Olle och Weise äntrade scenen lät det dock annorlunda.

– Det här var skitdåligt - Olle & Weise goes buskis, sa Anders Bagge.

På Idols hemsida får juryn skarp kritik från upprörda fans, som anser att domartrion var allt annat än rättvisa. "Juryn måste ha vaknat på fel sida idag. Olle och Andreas var kanonbra!" säger signaturen "Sofiejohanson". "Har juryn fått typ öroninflamation eller är de bara allmänt kassa!?" undrar aliaset "Klara".

Avgör själva - såhär lät Olle och Weises duett:

Olle%20Hedberg%20och%20Andreas%20Weise%20%E2%80%93%20Gimme%20some%20lovin