Torsdag 9 Dec
Stockholm

Idolen Jay Smith fast i drogtest

1 av 3
2 av 3
3 av 3

Idol-deltagaren Jay Smith har testats positiv för narkotika.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Detta har hänt

29-30 oktober
Jay är hemma i Helsingborg. Där är han på krogen, blir berusad och röker hasch.

5 november
Fredagfinal, tema kärlek i Idol. Jay berättar om sin mörka tid med droger. Han döljer dock sitt snedsteg i Helsingborg.

10 november
Luleå-polisen griper Jay efter ett tips. De tar in honom och testar för narkotika.

18 november
Spelbolaget Ladbrokes stänger sina spel på segern i Idol 2010, och är så säkra på att Jay vinner att man redan nu betalar ut vinstpengar till de som satsat på honom.

19 november
Polisens test visar sig vara positivt och TV4 håller presskonferens, bara timmar innan fredagsfinalen. Jay erkänner sitt brott och säger sig skämmas.

Polisen i Luleå testade efter ett tips idolen Jay Smith för narkotika. Under fredagen gick TV4 ut med att testet visade positivt för hasch.

Bara timmar före fredagsfinalen i Idol 2010 höll TV4 tillsammans med Jay Smith en presskonferens för att berätta om testet och dess resultat.

Jay greps av polisen i Luleå redan i onsdags förra veckan, då någon tipsat om att idolen nyligen varit narkotikapåverkad.

Det var när Jay besökte hemstaden Helsingborg helgen innan dess som han tillsammans med ett par gamla vänner blev berusad och rökte hasch.

– Det är ju ett återfall, säger han till Expressen, men hävdar samtidigt att detta tillfälle var en engångsföreteelse.

Jay har tidigare berättat om sitt tunga förflutna i direktsändning, men denna gång lutade han åt att hoppa av programmet istället för att konfrontera och berätta om sitt snedsteg.

Även TV4 har haft funderingar på att inte låta idolen fortsätta tävlingen - det stora favoritskapet till trots.

– Efter noga övervägande har vi kommit fram till att Jay får fortsätta i Idol, men detta är inte på något vis acceptabelt eller förenligt med tävlingen, säger Idols exekutiva producent Magnus Karlsson Lamm till Expressen.

Däremot måste Jay Smith nu följa det strikta åtgärdsprogram som TV4 sätter upp. För idolen väntar dessutom en dom för ringa narkotikabrott samt dagsböter.

Presskonferensen med Jay Smith:

Presskonferens%20med%20Jay%20Smith%20om%20knarktestet

Kommentera
Kopiera länk
Dela