Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Idolen Jay Smith fast i drogtest

- 20/11/2010, 01:31 -
1 av 3

SÖREN ANDERSSON/Scanpix

2 av 3

Anders Wiklund / SCANPIX

3 av 3

Simone Syversson/All Over Press

Idol-deltagaren Jay Smith har testats positiv för narkotika.

Polisen i Luleå testade efter ett tips idolen Jay Smith för narkotika. Under fredagen gick TV4 ut med att testet visade positivt för hasch.

Bara timmar före fredagsfinalen i Idol 2010 höll TV4 tillsammans med Jay Smith en presskonferens för att berätta om testet och dess resultat.

Jay greps av polisen i Luleå redan i onsdags förra veckan, då någon tipsat om att idolen nyligen varit narkotikapåverkad.

Det var när Jay besökte hemstaden Helsingborg helgen innan dess som han tillsammans med ett par gamla vänner blev berusad och rökte hasch.

– Det är ju ett återfall, säger han till Expressen, men hävdar samtidigt att detta tillfälle var en engångsföreteelse.

Jay har tidigare berättat om sitt tunga förflutna i direktsändning, men denna gång lutade han åt att hoppa av programmet istället för att konfrontera och berätta om sitt snedsteg.

Även TV4 har haft funderingar på att inte låta idolen fortsätta tävlingen - det stora favoritskapet till trots.

– Efter noga övervägande har vi kommit fram till att Jay får fortsätta i Idol, men detta är inte på något vis acceptabelt eller förenligt med tävlingen, säger Idols exekutiva producent Magnus Karlsson Lamm till Expressen.

Däremot måste Jay Smith nu följa det strikta åtgärdsprogram som TV4 sätter upp. För idolen väntar dessutom en dom för ringa narkotikabrott samt dagsböter.

Presskonferensen med Jay Smith:

Presskonferens%20med%20Jay%20Smith%20om%20knarktestet