1 av 7
2 av 7
- Foto: Simone Syversson/All Over Press
3 av 7
- Foto: Simone Syversson/All Over Press
4 av 7
- Foto: Simone Syversson/All Over Press
5 av 7
- Foto: Simone Syversson/All Over Press
6 av 7
- Foto: Simone Syversson/All Over Press
7 av 7

"Sverige älskar varje steg han tar"

Nyheter24 var på plats i studion när Idol 2010 under fredagen besökte Karlstad, och idolredaktör Elin Kvist har nu listat kvällens guldkorn och absoluta feltramp av idolerna.


Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev
Kvartsfinal

Nästa fredag landar Idol-cirkusen i Malmö Arena. Med på tåget är då kvartsfinaliserna:

Jay Smith

Linnea Henriksson

Minnah Karlsson

Olle Hedberg

Idolerna gästade under veckans fredagfinal en jublande publik i soliga Karlstad. Nyheter24 var på plats, och med anledning av detta följer en regelrätt summering av kvällens höjdpunkter och deltagarnas framträdanden nedan.

Andreas Weise - "She's a lady"
Det är som man brukar säga; en blondin kommer sällan ensam. Denna gång drog Weise med sig hela fyra brudar till festen. Skämt å sido, grabben med charmradarn ständigt påslagen gjorde ingen besviken den här veckan. Tom Jones-dängan hade inte kunnat göras med mer skicklighet, och jag tycker verkligen att det var synd att Idols skönaste soulsnubbe tvingades lämna tävlingen redan. 

Andreas%20Weise%20-%20Shes%20a%20lady
 

Jay Smith - "Like a prayer"
Knäckebrödshårda Jay Smith, kilt och Madonna på samma scen, under en och samma kväll. Som att slänga ketchup på bouillabaisse. Men tack vare att rockguden från söder har årets största ödmjukhet så fullkomligt älskar Sverige varje steg han tar. Om en månad kommer man kunna byta bort hans luggslitna vardagskallingar mot en mindre tvårummare i Vingåker. Var så säkra.

Jay%20Smith%20-%20Like%20a%20prayer
 

Linnea Henriksson - "I can't help myself"
Linneas artisteri och egna uttryck är som alltid strålande, men den här veckan tycker jag minsann att det sista rivet saknades, låtlistans på förhand kanske starkaste kort till trots. Kalla mig bitterfitta, men vid det här laget är man bortskämd med att Malmös tuffaste brutta antingen berör in till märgen eller slänger skorna i sann "Jag skiter i allt. Och skiter i det"-anda.

Linnea%20Henriksson%20-%20I%20cant%20help%20myself
 

Olle Hedberg - "Lets dance"
Olle gjorde verkligen ett gott försök att hotta upp årets mest otacksamma låtval, men snarkdängans huggtänder var vassa. Det hela räddades av gotlänningens smått raspiga rockreggaeröst, som denna afton kan liknas vid Gnagets hulliganläktare när det doftar nyklippt gräs och säsongspremiär;  fullkomligt och uppenbart livsfarlig.

Olle%20Hedberg%20-%20Lets%20dance
 

Minnah Karlsson - "Always on my mind"
Arenaballader är en sällsam art. De livnär sig främst på blödiga brudhjärtan, förökar sig ohämmat (av headbangarnas brölande missnöje bekräftat), och kan när som helst smyga sig på och aggressivt anfalla. Just så var Minnahs tolkning av Willie Nelson-visan. Det här var ståpäls med plusmeny. Fan...wait for it...tastiskt.

Minnah%20Karlsson%20-%20Always%20on%20my%20mind

/