Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Idolerna om Jays avslöjande: Vi pratar inte om det

- 20/11/2010, 16:39 -
1 av 3

2 av 3

Erik Mårtensson/Scanpix

3 av 3

EEROBILD/All Over Press

Det har blivit en något tryckt stämning i Idol-huset sedan Jay Smith avslöjats ha använt narkotika.

Idolen Jay Smith testades i veckan positivt för att ha rökt hasch, något som upprört stora känslor inom såväl produktionen som hos hans fans. De övriga Idol-deltagarna verkar dock ta det hela med viss ro.

– Vi har inte gjort ett så himla stort problem av det. Det viktigaste för oss i gruppen, vilket givetvis inkluderar Jay, är att vi tar hand om varandra hela tiden. Vi ska ha fokus på vad som händer på scenen, för det är vad man ska bli ihågkommen för, säger Linnea Henriksson till Nyheter24.

Även den nu kvartsfinalklara idolen Minnah Karlsson är inne på samma linje.

– Vi har försökt att inte prata om vad som har hänt så mycket. Vi kramades och sa att vi kör på, men sen har vi lämnat det.

Är det så ni brukar hantera sådant här?

– Ja, just  bakom scenen brukar vi inte ta upp sådant. Vi tar hand om och peppar varandra för att kunna prestera så bra som möjligt, säger hon till Nyheter24.

Det är en tårögd Jay som till Nyheter24 säger sig vara rörd och oerhört tagen av fredagens stöd - drogavslöjandet till trots.

– Det har varit bland de jobbigaste dagarna jag har haft och bland de finaste kvällarna jag har upplevt. Det var väldigt vackert att trots vad jag berättade idag få ett sådant enormt stöd, och man blir sjukt ödmjuk av att folk tar sig tid och tycker om det man gör.

Även inför sina medtävlande har Jay stor respekt.

– Jag hade aldrig röstat vidare mig själv. Mina vänner i Idol är fantastiska, och de förtjänar att vinna allihop, säger Jay till Nyheter24.