1 av 3
- Foto: Bertil Ericson / SCANPIX
2 av 3
- Foto: Simone Syversson/All Over Press
3 av 3
- Foto: Simone Syversson/All Over Press

Idol-Olle: Vi köper inte vad TV4 säger

Årets Idol-deltagare har vid flera tillfällen öppet kritiserat TV4 och produktionen bakom programmet. – Det är sunt att vi reagerar, säger idolen Olle Hedberg till Nyheter24.


Årets största snackisar

Reglerna
Alkoholförbud och lugnt leverne var de inledande reglerna. Under hösten har idolerna brutit mot såväl alkoholreglerna som det, nästintill onämnbara, narkotikaförbudet.

Låtlistan
Geir Rönning ryter ifrån om att låtlistan till fredagfinalerna är alltför snäv. Veckan efter får idolerna välja låtar helt fritt.

Turnén
Fem arenastopp ska i år hinnas med innan en Idolvinnare är korad - något som pressar och stressar de sjukdomsdrabbade deltagarna. TV4 kan däremot tjäna storkovan.

Arenabiljetter
Då turnén startar bestämmer TV4 att idolerna bara får bjuda in fyra gäster var till arenorna, som tar in upp till 16000 personer.

Bråk om låtlistor, regelbrytande och attacker mot produktionens beslut. Årets Idol-säsong har kantats av fler än en skandalrubrik, och många gånger har idolerna medvetet valt att bryta tystnaden och berätta om konflikter med TV4 och programmets produktion - mer än vad som tidigare setts i Idol-sammanhang.

Den nu kvartsfinalklara idolen Olle Hedberg menar att denna skillnad främst beror på ålder och erfarenhet.

– Jag tror att vi är äldre och också mer måna om hur vi framställs än vad tidigare års idoler har varit. Vi köper inte alltid resonemanget TV4 för, vilket de verkar ha gjort. Dessutom så tror jag att vi är mer målmedvetna än vad tidigare deltagare har varit, säger han till Nyheter24.

När uppstår de flesta konflikterna?

– Då vi hittar något som vi inte är bekväma med eller som rationellt sett kan förbättra produktionen så säger vi ifrån. Jag tycker att det är sunt att vi reagerar, och passar det inte för TV4 så vänder vi oss till media, säger Olle till Nyheter24.

TV4 framställs många gånger som en syndabock i sammanhanget - en syn som Olle inte verkar dela fullständigt.

– Ofta har de inget att förlora på att vi är nöjda, så de försöker inte tysta oss när vi har klagomål eller förslag på förbättringar. Det är skönt att vi i de flesta fall kan ha en öppen dialog.

/
/
TV4
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Hooja kommenterar älgvandringen

Ännu en VM-hjälte fick lämna "Masked singer"

Halvvägs in i säsongen av "Masked singer" har panelen hittills endast lyckats skrapa ihop ett enda poäng. Den tilldelades Måns Zelmerlöw som prickade in VM 94-hjälten Tomas Brolin i det allra första programmet.

Därför är "Gift vid första ögonkastet"-deltagarna så unga i år

2 timmar sedan
Årets säsong av "Gift vid första ögonkastet" är i full gång och många har reagerat på den unga deltagarskaran. Nyheter24 frågade produktionen varför de medverkande är så unga i år.

Elvabarnsmamman Satu ”Mybabydolls” Nordling Gonzalez är gravid: "Virvelvind av känslor"

3 timmar sedan
Satu ”Mybabydolls” Nordling Gonzalez förlorade hastigt sin näst äldsta dotter förra året. Nu är hon gravid igen med sitt tolfte barn. "Glada för detta lilla hopp om ljus", skriver hon på Instagram.

Nas kommer till Sverige

idag 17:00
Den amerikanske rapparen Nas ger sig ut på Europaturné för att fira 30-årsjubileet av albumet "Illmatic". Efter turnépremiären i Helsingfors i höst kommer han till Stockholm 24 oktober. Nas ska framföra sitt album i dess helhet. Sitt jubileum firar han också genom att släppa en ny låt: "Define my namne".

Prinsessan Sofia hyllas för vågade draget: "Det är lekfullt"

idag 16:22
Prinsessan Sofia och prins Carl Philip tycks ha siktet inställt på att ta Europa – och kanske världen – med storm...