1 av 4
- Foto: Jessica Gow / SCANPIX
2 av 4
- Foto: EEROBILD/All Over Press
3 av 4
- Foto: Simone Syversson/All Over Press
4 av 4
- Foto: Simone Syversson All Over Press

Idolen tvingas till isolering och talförbud

Bara dagarna innan fredagsfinalen i Malmö tvingas idolen Minnah Karlsson till total isolering på grund av sjukdom. Nu hotas såväl fredagens Idol-sändning som hennes plats i tävlingen.


Det är tunga dagar för Idol-deltagaren Minnah Karlsson. Under flera veckor har hon varit krasslig och lätt förkyld, men lagom till fredagens stundande kvartsfinal har läget blivit allvarligare och hon har nu drabbats av en ordentlig infektion.

Det var efter förra veckans fredagsfinal i Karlstad som Minnahs röst brakade samman, och i början av  veckan drabbades hon av förkylning, hosta och feber.

Idolen har nu strukits från veckans samtliga Idol-aktiviteter, såsom signeringar och uppträdanden, och har efter dagens läkarbesök ordinerats penicillin och hostmedicin.

För tillfället har Minnah talförbud och är fullständigt isolerad på sitt hotellrum. Rekommendationerna om total tystnad innebär att hon inte kan öva på sina två låtar inför fredagen, och i värsta fall tvingas hon äntra scenen utan att tidigare ha sjungit igenom låtarna.

– Som läget ser ut nu måste jag vara tyst till sändningen. Inga sånglektioner, inga repetitioner på rummet, inget genrep – bara sändning, skriver Minnah i ett mail till Nöjesbladet.

Idolen förklarar också att hon är stressad över situationen och att hon mentalt har börjat förbereda sig på det värsta inför fredagens arenatema.

– Just nu ser det inte så ljust ut. Jag skulle absolut inte säga att jag har gett upp, men jag förbereder mig redan nu för att hänga löst, skriver hon.

Idols exekutiva producent, Magnus Karlsson Lamm, förklarar för Nöjesbladet att Minnah - oavsett hälsotillstånd - måste vara med på fredag för att slippa åka ur tävlingen. Sedan är det upp till publiken att avgöra utgången.

– Det viktigaste är att vi kan ta hand om henne och att hon får den behandling hon behöver. Sedan får hon sjunga så gott det går på fredag, och då blir det upp till tittarna.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!