1 av 5
2 av 5
- Foto: Simone Syversson/All Over Press
3 av 5
- Foto: Simone Syversson/All Over Press
4 av 5
- Foto: Simone Syversson/All Over Press
5 av 5
- Foto: Simone Syversson/All Over Press

"Det blir platt fall eller braksuccé"

Nyheter24 är på plats i Malmö Arena inför veckans fredagfinal i Idol 2010. Idolredaktör Elin Kvist närvarade under torsdagens repetitioner, och listar nu idolernas insatser och chanser.


Kvartsfinal

Från att ha varit 12000 sökande till att bli fyra kvarvarande idoler. Det var därmed 0,03% chans att ta sig så här långt i tävlingen.

Den här veckan kämpar Olle Hedberg, Jay Smith, Linnea Henriksson och Minnah Karlsson om pallplatserna i Idol 2010.

Malmö Arena har plats för 15400 åskådare, och idolerna uppträder inför publik under såväl tordagens genrep som fredagens sändning.

Idolernas torsdagsrepetitioner bjöd på mysiga tryckarklassiker och arenamäktiga powerdängor. Så här låter idolerna den här veckan.

Jay Smith - "Bad romance"
På pappret en kombination lika tveksam som spännande. Att Helsingborgsrockaren vågar sig på de mest suspekta låtvalen ska han ha en modighetsmedalj för, men denna veckas val känns nästan bara dumdristigt. Rösten kommer inte till sin rätt, och numret lyfter aldrig.
Betyg: 3/5

Jay Smith - "Against all odds"
Sure, jag må vara en sucker för cheesy smörpopsballader i samtliga former (ett arv från en Westlife-osande barndom), men nu fattar jag i ärlighetens namn äntligen varför den här killen kan känna vinstvittring. Absurt mycket känsla, skicklighet och rockröststrollande blir det ultimata sällskapet till svennefredagens taco night.
Betyg: 4/5
 

Linnea Henriksson - "Don't you forget about me"
Mäktig, arenalämplig eller en sann rockklassiker. Kalla den vad du vill. Personligen får jag allergiska utslag av den här låten. Linnea är många gånger bättre än den här tråkdängan, och tillfällena hon här får chans att briljera kan räknas på en hand. En något stympad sådan. Synd!
Betyg: 2/5

Linnea Henriksson - "Crazy in love"
De gånger Linnea vågar vara innerligt utlämnande och göra tolkningar som denna går hon likt en kula genom kameralinsen. Risken är bara att hon pulveriserar det här så mycket att hon helt tappar det. Här finns ingen skyddande gråzon. Det blir platt fall eller braksuccé. Jag skulle vilja tippa på det senare.
Betyg: 3/5
 

Olle Hedberg - "Fix you"
Så där ja. Öjn-grabben och den fantastiska Coldplay-visan fick varandra tillslut, och de levde lyckliga i alla sina dagar. Kombon är så sagolik att det gör lite odefinierbart ont någonstans. Olle, stort grattis och välkommen till helvetet av skamligt sms-bombaderande från Sveriges rödgråtna brudgäng. Du förtjänar det.
Betyg: 4/5

Olle Hedberg - "Beautiful day"
Den här veckan drog Olle vinstnumrena i låtvalslotteriet, och med U2:s fantastiska megahit osar det så mycket arenapower att man utan tvekan kan tippa på en kapitulerande jury. Den här veckan måste vara hans bästa någonsin. Grymt snyggt!
Betyg: 4/5
 

Minnah Karlsson - "Just the way you are"
In-earsen krånglade, rösten var borta och febern bultade på dörren. Torsdagens förutsättningar var ju inte helt klockrena för Minnah, men ändå klarade hon det här med hedern helt klart i behåll.
Betyg: 3/5

Minnah Karlsson - "Alone"
Bruden verkar vara en riktigt fighter, för när hon kommer tillbaka för den gamla godingen Alone är rösten stark och klar (visst överseende inräknat). Minnah bör nog inte räknas bort i morgondagens match, halsmonstret till trots.
Betyg: 3/5

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Talkshow blir gisslandrama i Bergfeldts nya bok

1 timme sedan

Felix Herngrens monsterlön – så mycket tjänar folkkära stjärnan

1 timme sedan
Felix Herngrens framgångar inom film och tv avlöser varandra. Men hur mycket tjänar egentligen den folkkäre skådespelaren och regissören? Nyheter24 har kikat närmare på saken.

Jill Johnson släpper ny countrysingel

3 timmar sedan
Countryartisten Jill Johnson släppte en ny singel på Långfredagen med titeln "It Only Took A Minute For My Country To Love Country" .

"Happy Valley"-skaparen bakom nytt Disney-äventyr

idag 08:42
Sally Wainwright står bakom hyllade tv-serier som ”Happy Valley” och ”Gentleman Jack”. Nu är hon aktuell med äventyrsserien ”Renegade Nell” – berättelsen om hur en flicka i 1700-talets England blir stråtrövare. Huvudrollen spelas av 21-åriga Louisa Harland.

Dolly Parton kryddar Beyoncés nya

idag 04:30
Countrylegendarerna Dolly Parton och Willie Nelson ger Beyoncés nya album "Cowboy Carter" extra Westernkrydda genom talade intron till några låtar. I Partons fall en kort prata före covern på hennes egen evergreen "Jolene".

Kanonvinsten: Så mycket såldes Zoe Fay Brown sin lägenhet för

igår 23:12
I slutet på mars sålde Zoe Fay Brown sin lägenhet på Södermalm i Stockholm. Här får ni veta vad slutpriset landade på.