1 av 3
- Foto: Anders Wiklund / SCANPIX
2 av 3
- Foto: Simone Syversson/All Over Press
3 av 3
- Foto: Simone Syversson/All Over Press

"Jag är rädd för att det inte känns kul längre"

Idolernas pressade schema börjar tära på de kvarvarande deltagarna, som nu börjar tröttna på den cirkus Idol 2010 innebär.


Turnén som knäcker idolerna

Luleå, Arcushallen (7250 åskådare) : 11-12 november

Karlstad, Löfbergs Lila Arena (10 300): 18-19 november

Malmö, Malmö Arena (15 400): 25-26 november

Göteborg, Scandinavium (14000): 2-3 december

Stockholm, Globen (16000): 9-10 december

Idol 2010 närmar sig slutfasen, och för de fyra kvarvarande deltagarna har hösten inneburit många långa och intensiva veckor i den beryktade Idolbubblan. I takt med att idolerna blir färre blir också schemat alltmer pressat.

– Jag är sjuk, trött, sliten och seg, och dessutom så hinner vi inte öva på våra låtar, säger idolen Olle Hedberg till Nyheter24.

Även storhandsfavoriten Jay Smith börjar tröttna på delar av Idolcirkusen.

– All energi går till att göra saker utanför scenen, och totalt befinner vi oss på scenen 20 minuter. Det kan vara fruktansvärt frustrerande.

Vad är jobbigast?

– Det hade bara varit kul om det ibland togs tid till det musikaliska istället för att besöka en massa jippon, säger Jay till Nyheter24.

Olle Hedberg är inne på samma spår.

– Jag gillar inte allt mingel med sponsorer och saker som att träffa någon chefs barn separat. Jag älskar barn, men särbehandlingar gillar jag inte. Alla ska vara lika och få stå i samma kö för att träffa oss.

När Idol genom sin stora Sverigeturné nu har nått arenorna runt om i landet uppträder idolerna inför publik vid såväl fredagens sändning som torsdagens genrep. Att de då inte hunnit öva på sina låtar kan drabba de betalande åskådarna.

– Jag tror att vi alla känner att det inte ligger på vårt ansvar att de som kommer hit och betalar pengar ska få en bra show, utan det ligger hos produktionen. Att ge en bra föreställning är för mycket begärt av en idol som har schema från sju till elva, och som dessutom inte har hunnit öva, säger Olle till Nyheter24.

Det tuffa schemat innebär även en annan stor farhåga för idolerna.

– Mitt största orosmoment just nu är att jag inte tycker att det är roligt längre; att jag blir less på det här. Jag är verkligen rädd för det, berättar Olle för Nyheter24.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!