Fredag 30 Jul
Stockholm

Jay Smith: Jag försöker göra något galet

1 av 3
2 av 3
3 av 3

Idol-deltagaren Jay Smith förklarar sina omtalade låtval inför fredagsfinalen i Malmö Arena, där han ska sjunga hits förknippade med Westlife och Lady Gaga.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Jay Smiths omtalade låtval

Jay har under flera veckor valt bort rocklåtar till förmån för några mer omdiskuterade låtval.

90-talstema: Backstreet boys - I want it that way

Klassikertema: Madonna - Like a prayer

Arenatema: Lady Gaga - Bad romance

Han började sin Idolresa som en tvättäkta rockstjärna. Under hösten har tittarna däremot sett idolen Jay Smiths stora förvandling, då han har sjungit låtar långt utanför sin egentliga stil och artisteri.

Under denna veckans arenatema i Malmö Arena har Jay valt att sjunga Lady Gagas "Bad romance" och balladen "Against all odds" som bland annat Westlife tidigare spelat in.

– Ska jag ändå göra musik som inte är min stil så kan jag lika gärna löpa linan ut och göra något knäppt, säger han till Nyheter24.

Kommer det här att eskalera?

– Det beror på vad som står på låtlistan, eftersom jag jobbar med det jag får. Men det är absolut ingen protest mot listan, utan bara ett sätt att slippa vara i mellanmjölkszonen. Jag försöker göra något galet.

Förra veckan klagade Idolkollegan Olle Hedberg öppet på låtlistan - något han denna vecka anser sig ha fått gensvar för.

– Det hjälper absolut att klaga, men bara vid realistiska klagomål. När det är något som ökar deras effektivitet eller produktivitet, och om vi får göra något vi känner för så blir allt mycket bättre, säger han till Nyheter24.

Jay är - det stora favoritskapet han innehar till trots - osäker på kvällens utgång.

– Hur det går på fredag vågar jag inte ens tänka på. Jag förbereder mig på en ordentlig sågning. Det gjorde jag förra veckan också, för då kände jag mig inte heller säker på vad jag gjorde.

Jay Smith i sin bejublade tolkning av Madonnas "Like a prayer":

Kommentera
Kopiera länk
Dela