1 av 4
- Foto: Simone Syversson/All Over Press
2 av 4
- Foto: Stig-Åke Jönsson / SCANPIX
3 av 4
- Foto: Stig-Åke Jönsson/SCANPIX
4 av 4
- Foto: Stig-Åke Jönsson/SCANPIX

Linnea åkte ur Idol 2010

Det var Linnea Henriksson som på hemmaplan i Malmö Arena tvingades lämna Idol 2010 under fredagskvällen. – Jag är tacksam och stolt, säger hon till Nyheter24.


Linnea Henriksson

Namn: Linnea Henriksson

Bor: Malmö

Yrke: Jazzsångerska, klubbarrangör och jobbar på världens bästa ungdomshus.

Ålder: 23

Familj: Mamma, pappa, syster, bror och hund

Civilstånd: Pojkvän

Under veckans fredagsfinal med tema "Arena" tvingades jazztjejen Linnea Henriksson lämna Idol 2010.

– Jag är väldigt tacksam och stolt - det är de övervägande känslorna just nu. Att jag har kommit så här långt känns otroligt häftigt, säger hon till Nyheter24 efter sändningen.

Vad händer nu?

– Det är nu det är dags att börja jobba. Målet med Idol har aldrig varit att placera mig högt, utan för mig handlar det om en resa som jag kan vara rakryggad och stolt över. Det är ett fantastiskt visitkort att jag har fått visa vem jag är.

Efter sitt framträdande med den känslosamma tolkningen av "Crazy in love" brast det för Linnea, som för Peter Jihde berättade om den långa resa hon har gjort från en liten flicka som aldrig trodde på sig själv, till att hon nu får uppträda i ett fullsatt Malmö Arena.

– Jag började prata om det klassiska "duktig flicka-syndromet", som jag tror att många tjejer går och bär på. När jag var liten kände jag alltid en press att leva upp till det, vilket innebar att jag var ganska dum mot mig själv. Jag tyckte aldrig att jag dög, och jag krävde omänsklighet av mig själv, berättar hon för Nyheter24.

Men efter ett tag vände den negativa trenden, och Linneas liv förändrades.

– Tillslut sket jag i all press, vilket ledde till att jag hade så fruktansvärt mycket roligare och har nått mycket högre. Det har varit en hederfull uppgift att vara med i Idol, och jag hoppas att tjejer där ute förstår att de kan vara precis så underbara som de är.

Vad har Idol-resan gett dig?

– Juryn har kunnat se och bekräfta det jag har önskat och alltid trott på. Genom Idol har jag återigen insett att det bara är jag själv som kan stoppa mig. Det tänker jag aldrig mer göra, säger hon till Nyheter24.

Juryns Andreas Carlsson är inte sen med att hylla Linneas insats i tävlingen.

– Linnea gav Idol ett nytt ansikte, som jag aldrig riktigt har sett i tävlingen. Hon är en riktig musikant, och dessutom en fantastisk scenpersonlighet. Skulle jag köpa en skiva av idolerna så blir det hennes.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!