1 av 3
- Foto: Stig-Åke Jönsson/SCANPIX
2 av 3
- Foto: Stig-Åke Jönsson/SCANPIX
3 av 3
- Foto: Stig-Åke Jönsson/SCANPIX

Så är Jays favoritskap hotat i Idol

Under flera veckor har Jay Smith korats till favorit i Idol 2010. När han efter sitt framträdande med Lady Gagas "Bad Romance" under fredagsfinalen i Malmö Arena fick kritik av juryn vände dock allt.


Tidigare Idolfinalister

Såhär har de tidigare Idolfinalerna sett ut, med vinnaren i fetstil:

2004: Darin Zanyar mot Daniel Lindström

2005: Agnes Carlsson mot Sebastian Karlsson

2006: Markus Fagervall mot Erik Segerstedt

2007: Marie Picasso mot Amanda Jenssen

2008: Alice Svensson mot Kevin Borg

2009: Erik Grönwall mot Calle Kristiansson

Redan förra veckan - tre veckor innan finalen i Globen - utropades Jay Smith till segrare av Idol 2010. Spelbolaget Ladbrokes stängde sina spel på förstaplatsen i tävlingen, och betalade ut vinstpengar till de som tippat på Jay. Efter fredagens kvartsfinal i Malmö Arena förändrades dock förutsättningarna en aning.

Olle Hedberg hyllades av juryn efter sina framföranden med Coldplays "Fix you" och U2:s "Beautiful day", och plötsligt var Jays hittills ohotade favoritskap i farozonen.

Enligt Aftonbladets undersökning lyckades Olle kamma hem över 35% av rösterna, och delade därmed förstaplatsen med Jay på lika många procent. Detta till skillnad från tidigare veckors siffror där Jay Smith fått så mycket som 60% av rösterna ensam.

– Ja, det är helt sjukt. Jag vill däremot inte spekulera i det där alls. Vi har alla vårt eget sound och är bra, och tävlingsdelen vi är inne i nu handlar bara om vem som är bredast, inte vem som är mest musikalisk eller den bästa sångaren. Nu tittar man bara på vem som tilltalar flest, säger Olle till Nyheter24.

Jay Smith har hela tiden kämpat för att inte tänka på sina segerchanser, och tror inte att tävlingen har sett sin sista vändning än.

– Det här med favoritskap kan vara dikt och förbannad lögn, vad vet jag? Det är bara en massa tyckare som har sagt det, och sådant kan förändras på en millisekund. Det enda jag känner är att jag inte vill åka ut, och jag är livrädd när jag sitter och väntar på resultatet.

Hur hade det känts om du hade fått lämna tävlingen nu?

– Det hade verkligen inte varit kul att åka ut nu, men i den här punkten av tävlingen känns det bara fantastiskt att jag får dela den här resan med mina vänner. Hade jag åkt idag så hade jag varit ledsen, men också glad på vissa sätt. Det är en aning bitterljuvt just nu. Man är lite känslomässigt störd så här kort tid efter resultatet, säger Jay till Nyheter24 efter fredagens sändning.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Dolly Parton kryddar Beyoncés nya

idag 04:30

Kanonvinsten: Så mycket såldes Zoe Fay Brown sin lägenhet för

igår 23:12
I slutet på mars sålde Zoe Fay Brown sin lägenhet på Södermalm i Stockholm. Här får ni veta vad slutpriset landade på.

"Oppenheimer"-paret adlas efter succén

igår 21:32
Regissören Christopher Nolan och filmproducenten Emma Thomas tilldelas hederstitlar för sina bidrag inom filmindustrin och får nu tituleras Sir respektive Dame.

Här syns Carolas ex Jimmy med tv-stjärnan: "Puman är här"

igår 15:42
Carola Häggkvist och hennes ex-pojkvän Jimmy Källqvist såg ut att ha det trevligt med den kända tv-stjärnan. "Puman är här", skriver Carola på sin Instagram.

Carina Berg oigenkännlig på nya bilderna: "Jag behöver hjälp nu"

igår 14:55
​Carina Berg har gjort en drastisk förändring med sitt utseende. Förgäves försökte Carolina Gynning stoppa henne – men Carina lyssnade inte. – Det var modigt. Du var modig som gjorde det, säger Carolina Gynning till Carina.

Realityprofil åtalas – slog barnen blodiga med stekspade

igår 14:12
​En svensk realityprofil åtalas nu, misstänkt för att ha misshandlat sina barn under flera års tid. I samtal med socialtjänsten har barnen berättat detaljerat om hur de blivit misshandlade med bland annat en stekspade i metall och slagna med en fjärrkontroll.