1 av 4
- Foto: Simone Syversson/All Over Press
2 av 4
- Foto: Stig-Åke Jönsson/SCANPIX
3 av 4
- Foto: Stig-Åke Jönsson/SCANPIX
4 av 4
- Foto: Bertil Ericson / SCANPIX

Olles totalsuccé - tack vare Weise

Idolen Olle Hedberg blev under fredagsfinalen i Malmö Arena lyft till skyarna av såväl publiken som juryn. Nu verkar det som att Idolkompisen Andreas Weise kan vara en avgörande faktor för Olles succé.


Jublet visste inga gränser när Olle Hedberg under fredagsfinalen i Idol 2010 tolkade såväl Coldplays "Fix you" som U2:s megahit "Beautiful day" inför ett fullsatt Malmö Arena.

Jurytrion, med Anders Bagge i spetsen, hyllade gotlänningen med ord som "du går mot Globen, men siktar mot månen".

Olle själv är mållös när Nyheter24 träffar honom efter sändning.

– Jag är helt tom, vilken fantastisk kväll det var! Det är en märklig känsla jag känner just nu, och det är underbart att jag lyckades uppfylla mitt mål med att ha den roligaste kvällen i mitt liv.

Juryns Andreas Carlsson var mäkta imponerad över Olles insats under fredagen.

– Det kändes som en äkta filmdramaturgi där den utslagne hjälten reser sig i elfte timmen och slår ut fienden på knock out. Det är som taget ur en fantastisk saga, säger han till Nyheter24.

Juryesset har även en teori till Olles totalsuccé - vilken han menar till mångt och mycket beror på en tidigare deltagare.

– Det verkar som att Andreas Weises uttåg ur tävlingen blev Olles ringklocka för att inte stå i skuggan längre, utan istället kliva fram och visa sig själv. Det är kul att se. Vi har sett hans potential i månader, men han har inte lyckats lyfta fram det så här bra tidigare.

Olle, som under hösten blivit väldigt bra vän med förra veckans utslagne idol Andreas Weise, förstår vad juryesset menar.

– Det ligger något i det han säger. När Weise åkte ut så kändes det som att jag inte kan gå runt och göra något halvdant - jag måste visa att jag förtjänar att vara kvar. Att det finns en anledning till att jag får stå här, säger Olle till Nyheter24.

Olles bejublade version av Coldplays "Fix you":

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!