1 av 5
- Foto: Stig-Åke Jönsson/SCANPIX
2 av 5
- Foto: Stig-Åke Jönsson/SCANPIX
3 av 5
- Foto: Stig-Åke Jönsson/SCANPIX
4 av 5
- Foto: Stig-Åke Jönsson/SCANPIX
5 av 5

"Rösten svek, juryn sågade och tårarna sprutade"

Idol 2010 besökte under fredagen Malmö Arena. Här listar Nyheter24:s Idolredaktör Elin Kvist kvällens största ögonblick och svåraste stunder.


Kvartsfinalen i Idol 2010 ägde under fredagskvällen rum i ett fullsatt Malmö Arena. Linnea Henriksson tvingades lämna tävlingen och Olle Hedberg fick ta emot ett öronbedövande jubel, medan Jay Smith och Minnah Karlsson sågades tufft.

Nyheter24 var på plats i Malmö, och nedan listar Idolredaktör Elin Kvist fredagens viktigaste händelser.

Kvällens...

Bästa
Olle Hedberg attackerade fredagsfinalen med vassa klor och huggtänder. Den här veckan bjöds vi på tjurrusning, stående ovationer och en totalcomeback i två grymma ångvältardängor.

Olle i U2:s supersång "Beautiful day":

Olle%20Hedberg%20-%20Beautiful%20day

Sämsta
Minnahs halsmonster skapade rabalder. Rösten svek, juryn sågade och tårarna sprutade under fredagsfinalen, men ändå fick Hallstaviks sångfågel stanna kvar i tävlingen. Det var kort sagt lika mycket dramatik som en hel säsong av Sunset Beach under en och samma kväll.

Låtval
Jay goes Gaga var en kombination lika smaklös som ett desperat fem-i-tre-ragg på Faluns linedance-förenings årliga klubbträff. Sådär hett alltså. Exakt vem i produktionen Olle Hedberg har legat med för att lyckas knipa två av århundradets bästa visor låter vi däremot vara osagt.

Arenatema
Temat utlovade en mastodontmaffig fredagsfinal, och visst lyckades malmöiterna skapa en mäktig kväll. Malmö Arena fullkomligt kokade av skånsk iver och svettig förväntan. Livsfarligt.

Största snackis
Linneas sorti. Få brudar verkar vara så coola, varma och omtyckta som Linnea Henriksson. Hon tog Idol med storm och vågade innerligt bjuda på sig själv. Allra bäst vill jag minnas hennes svårslagna version av "Hope there's someone" i kvalet. Ståpäls!

Linnea%20Henriksson%20-%20Hope%20there%20is%20someone

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Sofia Ståhl utreds av läkare – vädjar till följarna

"Jakt" – på liv och död

1 timme sedan
En jakthelg går överstyr när djuren plötsligt försvinner och jägarna saknar byten att skjuta. Det är ett sätt att visa vad som händer när man tappar perspektivet och börjar gå över gränser, säger regissören Sarah Gyllenstierna om filmen "Jakt".

Väskförbud stoppar konserter med picknick

1 timme sedan
Väskförbudet som infördes i november förra året kommer att få konsekvenser för besökare på utomhuskonserter i sommar: Att ta med sig picknick är inte längre möjligt.

af Sillén kommenterar kompisarna i Eurovision

1 timme sedan
Edward af Sillén ska inte bara skriva manus och regissera Eurovision Song Contest. Han blir även SVT:s kommentator. "Uppgiften ser annorlunda ut när vi är ett värdland", säger han till TT.

Taylor Swift överraskar med dubbelalbum

1 timme sedan
Taylor Swifts nya album är i själva verket ett dubbelalbum. "Jag hade skrivit så mycket 'plågad poesi' de senaste två åren att jag ville dela allt med er" skriver Swift på Instagram.

Tuva Novotny: Superläskigt med komedi

3 timmar sedan
En kvinna som skaffar barn på egen hand – men blir kär i donatorn. Tuva Novotny spelar huvudrollen i Viaplays nya dramakomedi "Allt och Eva" Den handlar om att vara ensam och rädd för gemenskap men ändå söka samhörighet, säger Novotny till TT.